Sopron.info.hu

Méteres a gaz a felújított Sopronbánfalvi Hősi temetőben

  2018 aug 17 / #hírek

Olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy elszomorító látványt nyújt a Bánfalvi Hősi Temető illetve egész pontosan annak környezete, ahol teljesen eluralkodott a gaz, pedig nem is olyan régen kerültek felújításra a fejfák.

fotó: olvasó

 

 

Januárban számoltak be  a helyi újságok arról hogy az  önkormányzati pályázatnak köszönhetően teljesen megújulnak az első világháborús fejfák, közel ezerötszáz sírkövet újragyártanak, emlékköveket újítanak fel, rendezett lesz a sétány, ami közvilágítást is kap.  … Sajnos aki a temetőbe látogat azt a mellékelt fotókon is megörökített látvány fogadja.  Méteres gaz , fásszárú vadhajtások, elhanyagolt bejárat … elgondolkodtató és egyben szomorú. Kinek a feladata lenne ezt méltó helyet karbantartani? – teszi fel a kérdést olvasónk.

 

Mi úgy tudjuk, hogy a felújítási munkálatok még nem fejeződtek be teljes egészében a temetőben, de az említett rekonstrukciós kivitelezéshez tartoznak a kertészeti (gallyazási, esetleges fakivágási) munkák is,  amelyeket remélhetőleg minél előbb pótolni fog a kivitelező, hiszen valóban szomorú és méltatlan látványt nyújt így a sírkert.

fotó: olvasó

*

fotó: olvasó

Kapcsolódó cikkünk:

Zajlik a felújítási munka a Hősi Temetőben! ( képek+videó )


%d blogger ezt szereti: