Sopron.info.hu

Mi a helyzet a SFAC játékosainak bojkottjával? Itt a hivatalos közlemény!

  2018 feb 01 / #Cikkmix

Több helyen lehet olvasni mindenféle információt arról, hogy Urbán Flórián szerepvállalása miatt illetve egész pontosan Ágoston Zsolt távozása miatt áll a bál a SFAC-nál és ez miatt a játékosok gyakorlatilag bojkottálják az egyesületben a munkájukat. Nos kiderült ez nem így van, hiszen ezzel kapcsolatban hivatalos összefoglaló sajtóközleményt adott ki a soproni egyesület vezetősége, amelyből az is kiderül, hogy mi a valós helyzet most a csapatnál. Egyébként a bojkottra visszatérve a SFAC csapata edzőmérkőzést játszik csütörtökön a Fertőrákos csapatával 19 órától a Lővér körúti műfüves pályán, tehát a jelek szerint nagyon is együtt van a csapat.

fotó: sfac1900.hu

A SOPRONI FAC HIVATALOS SAJTÓKÖZLEMÉNYE:

A SFAC vezetése töretlenül hisz abban, hogy a soproni fiatalokból álló csapatuk –  amely az SC. Sopron utánpótlásnevelő egyesületében képzett és pallérozódott játékosok és a saját amatőr játékosaik összetételéből áll –  alkalmas arra, hogy Sopron városát a jövőben az NB III.-ban képviselje! A klub szakmai stratégiáját ennek a célnak a jövendőbeli elérése érdekében hozza meg.
A cél eléréséhez hosszú és göröngyös út vezet, amelyek során sajnos olyan akadályokkal is meg kell küzdeniük, mint az anyagi finanszírozás, melyben például az önkormányzati támogatás alacsony mértéke is szerepet játszik. 
Sopron városa joggal büszke a Nemzet Sport Városa címre. Az azonban szégyellni való a SFAC vezetősége szerint,  hogy egy 192 igazolt labdarúgóval rendelkező, 8 futball csapatot versenyeztető egyesület mindösszesen csak 600.000 Ft összegű önkormányzati támogatásban részesül. A SFAC ezen nagyon súlyos hátrány ellenére is a TAO program, a szponzorok és főtámogató Gőbl Gábor elnök jóvoltából gazdaságilag folyamatosan erősödik, de elgondolkodtatónak érzi ezt a helyzetet.   
Mindezek ellenére, a klubvezetés január végén úgy döntött, hogy már a téli szünetben megerősíti a szakmai stábját.  Az elérhető magas képzettségű szakemberek közül Urbán Flórián UEFA PRO Licences edzővel sikerült  elfogadható egyezséget kötni, aki át is vette a csapat szakmai irányítását. 
Fontos hangsúlyozni, hogy nem szándéka az egyesület vezetőségének a politikát a SFAC ügyeibe keverni, mégis vannak olyan felerősödő hangok, miszerint többen az egyesület vezetését azzal vádolják, hogy annak minden döntésében szerepet játszik a politika, ahogy talán az edzőváltásban is. Ezt az egyesület vezetősége határozottan cáfolja, hiszen minden esetben a sportszakmai fejlődés motiválja kizárólag az elnökséget, amely olykor azonban valóban megosztó lehet. Éppen ezért, a klubvezetés tájékoztatja a közvéleményt, hogy Urbán Flórián szerződtetésével kapcsolatban is kizárólag sportszakmai döntés született,  akiről egyébként  ( ha már a politika is belekeveredik a kritikus hangokba ) Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is kiváló szakvéleménnyel volt amikor még a Felcsút SE. csapatát irányította az NB. II. élére edzőként. 
Ágoston Zsolt vezetőedzővel kapcsolatban az egyesület álláspontja továbbra is az, hogy a csapat fejlődése során elévülhetetlen érdemeket szerzett az egyesületnek, amely a vezetőedzői poszt váltása után is folytatódhatott volna. 
A SFAC klubvezetése bízott abban, hogy a 40-szeres hajdani magyar válogatott labdarúgó, NB 1-ben, NB 2-ben rutint és tapasztalatot szerzett Urbán Flórián vezetőedző mellett lehet tanulni és megtisztelő lesz Ágoston Zsolt számra is a további közös munka, ami azonban nem így lett, hiszen a felajánlott további közös munkát és lehetőséget Ágoston Zsolt nem fogadta el. Ágoston Zsolt 2018. január 23-án írásban közölte, hogy nem hajlandó a jövőben a SFAC-ért dolgozni.
A csapat azon játékosai akiknek Ágoston Zsolt serdülő koruk óta edzője volt, teljesen érthető módon kiálltak edzőjük mellett. A labdarúgók arra kérték a klubvezetést, hogy találjon olyan megoldást a helyzetre, amely minden érdekelt fél számára megfelelő és biztosítja a SFAC további sikeres szereplését.
A vezetők ezek után úgy döntöttek, hogy létre hozzák a sportszakmai igazgatói munkakört, melyre felkérték Urbán Flóriánt, a csapat vezetőedzőjének pedig felkérték Ágoston Zsoltot. A játékosok, sportszakemberek, vezetők mindezen változásokat szerződésbe foglalták majd 2018.  január 31-én aláírták.
Az edzések ezek után 2018. január 30-án és 31-én Ágoston Zsolt vezetése alatt folytak. A fordulat azonban 2018. február elsején reggel következett be, miszerint Ágoston Zsolt vezetőedző telefonos üzenetben közölte a klub elnökével, hogy a Soproni FAC szakmai munkáját mégsem kívánja tovább irányítani, ezért távozik az egyesület kötelékéből amit Gőbl Gábor a SFAC tulajdonosa tudomásul vette, egyúttal gondoskodik arról hogy a SFAC csapatával szép sikereket elérő edzőnek a szerződésében foglaltak szerinti járandóságát átutalja.

%d blogger ezt szereti: