Sopron.info.hu

Mienk a Kupa!

  2007 ápr 12 / #sport

MKB Euroleasing-Szeviép Szeged április 9. hétfő 18.00
A harmadik helyért játszó Pécs-Miskolc után következett az év legnagyobb, legnagyszerűbb sporteseménye! Sopron lányai, a kosárzsenik döntősök lettek! Másfél órával a kezdés előtt feltűntek a lányok a színen, és Norbi is megjelent a kulisszák mögött.

Figyelmét már a pályára szegezte. A lelátókon csak pár árva üres hely volt, sok az ácsorgó ember, akik lábon izgulja végig e sorsdöntő finálét. Idegek milliói forrnak ma össze a soproni csapatért.

Első negyed. Feldobás után, négy perc soproni hajrá, hulltak a kosarak. Branzova szerzi meg első négy pontját, Matovic követi őt. 730-nál még nincs a Szegednek pontja. Betti két büntetője után újabb tapsvihar. Branzova, összeszedte magát, nagyon pontosan játszik. Zsunak kimarad az első 3 pontos kísérlete. Perceken belül újra próbálkozik, sikerrel. Eördögöt lökték, ezzel is pontot szerezve. Előnyük szenzációs! (5perc 19-6) (10perc 26-10)

Második negyed. Folytatódik a ping-pong meccs. Branzova harmadik szem. Hibáját gyűjtötte be a második negyedben. Zsu egy gyönyörű ziccert vág be, miután egymaga vitte végig a lasztit a pályán. Két szegedi büntető kimarad, majd ezt követően Réka lazán dobja következő kosarát. A hátrány már most behozhatatlan, szerintem. Norbi időt kér. Annyira profi a mérkőzés, -a lányokat értem itt elsősorban, hogy a szünetet simán kihagyhatták volna. Ez persze nem így történt. (5perc 40-19) (10perc 51-31)

Harmadik negyed. Két perc elteltével Norbi máris időt kér. A lányok nem kezdtek jól, ezt ő láthatta meg először. Viszont, csak valami csoda által tudna ez az eredmény felcserélődni. A lányok ismét pörgő mode-ban vannak.
Réka kihagy, majd szépíti kosarát. Történik pár feldobás is, az egyikben marakodtak a lasztiért, de nagyon. Az MKB csapata bevállal minden esélyt! Elképesztő. A szegediek egyediek, de csapatban nem látom működni őket. Kupa győztes! Kupa győztes! Harsogja a lelkes szurkoló tömeg. Nagyon jó a hangulat, bár az utolsó negyedben a pécsi szurkolók, kicsit k******* viselkedett. Még a kidobók is megjelentek (5perc 61-39) (10perc 63-47)

Negyedik negyed. Csapatostul, lelkestül, mindenestül játszanak a lányok.
Eördög Editet leváltotta Norbi, miután megkapta negyedik faultját. Betti 5 mp-el az időn belül dobja be bravúros három pontosát. A szegedi együttes nem tudott mit tenni, csak lejátszani a meccset, bár végig nem feladva, így most sem. Még egyszer izgulhattunk egy nagyot! Jött pár tripla… A Pécs szurkolóiról nem is írok, egyszerűen….Balhé nem lett belőle. Negyven mp-nél 78-68 volt az állás. Kata büntijével már minden eldőlt. A végeredmény 78-70 a Sopron csapata javára!

Ez a Kupa az egész éves kitartó munkájáért kijárt a lányoknak! (és az 5literes pezsi is) (5perc 67-53)

Zsuzsesz