Sopron.info.hu

Mire alkalmas Sopron egészségügyi ellátása?

  2018 Már 02 / #csak úgy

Széplaki Tamás a soproni MSZP elnöke tartott pénteken sajtótájékoztatót a Magyar utcai pártházban, amelyen a Soproni Gyógyközpont ellátási körülményeiről beszélt, amire később a FIDESZ részéről Péli Nikoletta (FIDESZ)  Sopron MJV. Önkormányzatának Népjóléti Bizottságának elnöke reagált. Mutatjuk a két sajtótájékoztató kivonatát:

Széplaki Tamás / fotó: cyberpress.hu archívum

Széplaki Tamás ( MSZP ):  Mire alkalmas Sopron egészségügyi ellátása?

Csaknem tragédia történt a soproni közgyűlés február 22-i ülésén. Az egyik képviselő, aki ráadásul sportoló, rosszul lett, újra kellett őt éleszteni a közgyűlésen. Életét az mentette meg, hogy a mentők kiérkezéséig szakszerű ellátást kapott, és az önkormányzat épületében volt defibrillátor. Mi is aggódtunk a sorsáért, és megnyugvással fogadtuk a felépüléséről szóló jó híreket.

Azt azonban nem tudjuk elfogadni, hogy egy megyei jogúnak hívott város kórházában, amire az elmúlt években több milliárd forintot költöttek, sem megfelelő eszköz, sem megfelelő szakember nem volt arra, hogy az életben maradáshoz és gyógyuláshoz szükséges ellátást megkapja. A szombathelyi kórházba szállították át, ott kapta meg az ellátást. Évek óta mondjuk, hogy egy kórház nem csak tégla és műszer, hanem felkészült orvosok és ápolók is kellenek. Most azonban a szakszerű ellátáshoz szükséges személyzet mellett az eszközök is hiányoztak. Mi lesz a sorsa annak a betegnek Sopronban, aki nem önkormányzati képviselő, és nem ilyen körülmények között lesz rosszul? Mindenkit Szombathelyre fognak majd vinni?

Minden veszélyeztetett életért felelős a magyar egészségügyet tönkretevő, a magyar orvosokat és ápolókat a hazai körülmények miatt külföldre űző kormányzati politika.

A helyi áldatlan viszonyokért pedig személyes felelősséggel tartozik Molnár Ágnes és Fodor Tamás. Április 8-án arról is döntünk, hogy a felesleges presztízs beruházások, a minden határt túllépő korrupció és felelőtlenség helyett egy normális világ jöjjön. Az egészségügy megkapja az eszközökre, orvosokra, ápolókra fordítható forrásokat, mert minden magyar ember megérdemli, hogy biztonságban legyen az élete.

Sopron, 2018.03.02.

Páli Nikoletta / fotó: cyberpress.hu archívum

 

Péli Nikoletta, FIDESZ, a Népjóléti Bizottság elnöke: Ismert dolog a szocialista hazudozás!

 

Most azonban még ennél is lejjebb süllyedtek, amikor a soproni kórház kapcsán kijelentették „sem megfelelő eszköz, sem megfelelő szakember nem volt…”, miközben köztudott, hogy a kardiológiai progresszív betegellátás központja Szombathely.

A tudatlanok bátorságával minősítik az egészségügyi ellátást végző személyek szakmai tudását, emberi hozzáállását, eredményességét.

Nem kellene az ő munkájukat alázni, lekicsinyelni, a betegek bizalmát politikai haszonszerzésből aláásni.

Az pedig ennél is visszataszítóbb, hogy egy ember betegségét politikai célból a szájukra veszik.

A Fidesz elismeri és köszöni az orvosoknak, ápolóknak, az egészségügy valamennyi dolgozójának magas szintű szakmai tudását, emberi hozzáállását és fáradhatatlan munkáját. Hálásak vagyunk érte!

Sopron, 2018.03.02.


%d blogger ezt szereti: