Sopron.info.hu

Mobilmánia, Sopronban is!

  2009 márc 04 / #programajánló

Március 14-én Sopronban a GYIK- ban ad koncertet az ex. P. Mobil tagokat a soraiban tudó MOBILMÁNIA.

A fellépés – és pár aktuális hír apropóján Gergácz László kérdezte Zeffer András zenekarvezetőt..

Zefi, először is hogy érzed magad ma? Egy ország és a zenei szakma szorított érted, mikor kiderült ,hogy a leukémia senkit sem kímél?

Köszönöm szépen! Úgy fest, hogy sikerült felülkerekednem a bajon és élhetem még az életem . A megfázással, vírusokkal azért vigyáznom kell, mert könnyebben ledöntenek az ilyen dolgok- mint azelőtt. Hála Istennek tényleg jól vagyok! Sopronban is kapható könyvem az Őssejt és Rock n Roll bemutatja ezt az egész küzdelmet, amit a kórral szemben végigharcoltam.

Milyen a frissen megjelennt új MOBILMÁNIA album fogadtatása a rajongók körében?

Jól fogy a lemez és teljesen pozitív visszajelzések érkeznek a különböző fórumokról vagy a koncertekről. Sajnos Tunyogi Péter tragikus halála miatt már nem énekelhet az anyagon, érte is sírnak a gitárok. Vikidál Gyuszi és Rudán Joe is hatalmas torkok és tisztelegnek Tunyó emléke előtt.

TRB dalok is hallhatóak a repertoárban, vagy kizárólag Mobil nóták?

A Mobil dalok mellett néhány meglepetés nóta is elhangzik… A Rock Band műsora egy önálló produkció. Mikor a MOBILMÁNIA közös fellépés van, egy 3 órás show veszi kezdetét, melynek technikai szükséglete inkább sportcsarnok méretű. Sopronban egy bő 2 órás MOBIL “BEST OF” estet várhat a Nagyérdemű.

A március 14-i estén színpadra lép még a soproni Hungarica is. Mi a véleményed a nemzeti rock csapatokról?

Jó, hogy a rockzene nyitottsága végtelen és amíg meggyőződésből játszák ezt a zenét és nem divatból vagy csak anyagi megfontolásból, ez teljesen rendben van. Tényleg vannak jó bandák ezen a vonalon is.Ezek közé tartozik a HUNGARICA is!

Véleményed szerint szükséges-e egy nemzeti erő bekerülése a Parlamentbe?

Biztosan…Igazából azt tudom, hogy kinek kellene már kikerülni onnan! (Ha-ha)Sokszínű Parlament eleve több érdeket bírna érvényesíteni. Tudod, igazából nem politizálok-de változás kell!

Van Sopronhoz vagy a Fertő-parthoz kötődő élményed?

Régen a Miskolc- Sopron távolság óriási volt, de ha a P. Mobillal jöttünk, mindig hatalmas tömeg és barátságos emberek vártak minket. Csodálatos hangulatú város egyedi értékekkel és egy különleges atmoszférával megáldva. Szívesen jövünk és várom az újbóli találkozást a várossal és a varázslatos Fertő-parttal és természetesen az ottani rajongókkal és barátokkal

Mit üzensz Nekik?

Örökké szeressék egymást és a rockzenét az emberek. Mi biztosan ott leszünk 14- én este A GYIK- ban és mindenki hozzon magával még egy embert!