Sopron.info.hu

Multifunkciós fitneszbútor az alkotótábor győztese

  2018 jún 22 / #hírek

Ígéretes eredményekkel zárult a magyar-osztrák innovációs bútortervező alkotótábor.

innowoodcsg

Ünnepélyes díjkiosztóval ért véget az INNOWOOD – Innovation Camp alkotótáborhoz kapcsolódó rendezvénysorozat, melynek során az ipari formatervezés, bútortervezés iránt érdeklődő hallgatók együtt dolgozhattak ötleteiken neves dizájnerekkel, tapasztalt ipari szakemberekkel, oktatókkal.

Az alkotótábor a Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter (PANFA) a Holzcluster Steiermark, az Insitut für Innovations- und Trendforschung – Graz és az FH Burgenland közös projektjének része, a PANFA szervezésében a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán, a Ligneumban került megrendezésre 2018. május 2-6. között.

A csapatoknak lehetőségük nyílt a táborban készített terveik továbbfejlesztésére. A rangsorról az osztrák-magyar határtérség vállalkozóiból, InnoWood projektpartnerekből, egyetemi oktatókból álló szakmai zsűri meghozta végső döntését.

Az első díjat Csicsics Gergő otthoni használatra szánt multifunkciós fitneszbútora nyerte. A 6 nyertes terv alapján prototípusok készülnek, amelyek szeptemberben az InnoLignum Erdészeti és Faipari Szakvásáron mutatkoznak be Sopronban, majd jövő év áprilisában a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban is megmérettetnek a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás ideje alatt.

A hallgatók ötleteiből színvonalas tervek születtek, a mentorok véleménye szerint a díjazottak közé nem jutott projektek szintén piaci lehetőségeket rejtenek magukban. A munkákról készült bemutató plakátok a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában tekinthetők meg.
%d blogger ezt szereti: