Sopron.info.hu

Mutatjuk a statisztikát, hogy mi az állás jelenleg a pártok jelöltversenyében Sopronban

  2018 Már 17 / #csak úgy

Időnkénti frissítéssel nyomon lehet követni az országgyűlési választásokon jelölteket indító pártok illetve jelöltjeik  szavazói támogatottságát az egyik weboldalon, amely eredmények valódiság azért valljuk ne nagyon szubjektív, de hát jelenleg ez a statisztika elérhető, ami  Sopron és térségének a választókörzetét is mutatja. No persze mondhatjuk, hogy az ember azt a statisztikát hiszi el, amit maga készít, így nem tuti hogy ez irányadó, de azért érdekességképpen megmutatjuk mi a szitu a március 12-i állás szerint.

Ahogy a taktikaiszavazas.hu oldal, a statisztikák készítője írja, ez a becslés a 2014-es eredmények országos egységes elmozdulását (UNS) használta kiindulópontnak, majd ehhez képest a kisebb pártok (Momentum, Együtt, MKKP) esetében egy súlyozással élt, hogy ezen pártok budapesti és nagyobb városokban várható magasabb támogatottságát figyelembe véve becsüljön.

Ezen kívül a becslés felhasználta a Közös Ország Mozgalom 10 választókerületi mérését, amelyek 2018. februárjában készültek. Ezek az 1000 fős mintán készült kutatások jól mutatják egyes pártok várható országos támogatottságát.

A weboldal statisztikája szerint országos mandátumszerzés pedig így néz ki a felmérésük és számításaik szerint:

 

 

 

forrás: taktikaiszavazas.hu


%d blogger ezt szereti: