Sopron.info.hu

Mutatjuk a terveket, ilyen lesz a Mucki Vadaspark!

  2018 ápr 16 / #hírek

Több mint 460 millió forint értékben fejlesztik a turisztikai hálózatokat Sopron térségében, így a nyertes pályázati forrásnak köszönhetően újulhat meg a Muck környéke is. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, GINOP 7.1.2 -15 kódszám alatt lehetett pályázni Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése címszóval, ahol már tavaly novemberben eredményt hirdettek. A Garancsi István vezette Magyar Természetjáró szövetség projektjét is pozitívan bírálta el a döntőbizottság, 461,73 millió forint állami és európai uniós támogatási forrásból valósíthatják meg az Alpokaljai kalandozás a Sopron-Fertő térségben projektet. A pályázati program leírása szerint az egykori határőr őrs helyén vadasparkot hoznak létre, mint arról korábban már szót ejtettünk.

A helyszín 2018. április 16-án – fotó: cyberpress.hu

A mucki vadaspark Erdő Háza Ökoturisztikai Központ megnevezéssel kerülne felavatásra, s a tervek szerint itt az olyan vadászható nagyfajok és apróvadak kerülnének bemutatásra, mint az őz, a gím, a dámszarvas, a muflon, a vaddisznó és a fácán. A vadasparkhoz állatorvosi szoba és állatsimogató is létesülne. Az épületek telepítése U-alakban történik, teljes mértékben a korábban is beépített terület helyét foglalná el.

Forrás: Rabi Géza építész


Az építész tervező publikált tervei alapján a felvezető Récényi útról a szociális épületet látjuk meg először, az állatsimogatóval. Majd az úgynevezett központi ház, a fogadóépület. Attól jobbra a takarmánytároló helyezkedik el.

A főépület mögött, a teraszról induló fahídról lehet az állatokat megtekinteni. Ennek előnye, hogy az állatokat felülről, nem kerítésen keresztül nézhetik meg a látogatók. Foglalja össze terveit bemutatva Rabi Géza közösségi oldalán.

Forrás: Rabi Géza építész

Forrás: Rabi Géza építész

Szintén említésre méltó, hogy sokat emlegetett lombkorona tanösvény kialakításának pénzügyi fedezete is a cikkbeli pályázat kapcsán megoldódott, de a tervek szerint egy kilátót is építenének még.

A helyszín 2018. április 16-án – fotó: cyberpress.hu

A terveket Rabi Géza építész készítette, forrásuk az alkotó Facebook oldala!


%d blogger ezt szereti: