Sopron.info.hu

Ne engedj az erőszaknak! Rendőrségi tájékoztató volt Sopronban!

  2018 okt 19 / #hírek

A soproni rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója tartott előadást a hozzátartozók közötti erőszak témakörében rendezett konferencián.

fotó: police.hu

A Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója 2018. október 18-án a Nyugat-dunántúli Kríziskezelő Ambulancia konferenciáján tartott előadást – a hozzátartozók közötti erőszak témakörében – a rendőrség hatósági feladatairól. Az előadáson többek között szó esett a családon belüli erőszak megfékezéséről szóló törvényről, amelynek értelmében a rendőrség eltávolíthatja a lakásból, ingatlanból a családi erőszaktevőt és távoltartási végzést is elrendelhet ellene, azonnali hatállyal. Az előadó kiemelte, hogy a bántalmazottak csak a végső estekben mernek rendőrt hívni, illetve gyakran nem terjesztenek elő magánindítványt, vagy visszavonják feljelentésüket. A probléma kezelésében a prevenciós szakember a hatóság, a civil és társadalmi szervezetek összefogását hangsúlyozta.

A rendőrség szakembere többek között az alábbiakra hívta fel a hallgatóság figyelmét:

  • Ne engedj az erőszaknak! Hívj rendőrt, tegyél feljelentést!
  • Kérj ideiglenes megelőző távoltartást a bántalmazóval szemben!
  • Hidd el, hogy van segítség, léteznek menedékházak, rejtett otthonok.
  • Haladéktalanul tegyünk jelzést a Gyermekjóléti Szolgálatnál, ha tudomást szerzünk hozzátartozók közötti bántalmazásról.
  • Krízishelyzetben hívhatják az Országos Kríziskezelő és Információs telefonszolgálat ingyenes számát: 06-80-20-55-20.

 


%d blogger ezt szereti: