Sopron.info.hu

Nemzetközi könyvajándéki napi programok Sopronban

  2018 feb 08 / #kultúra

Ebben az esztendőben is remek programokat szervez városunkban a Nemzetközi Könyvajándék Naphoz kapcsolódóan a  Széchenyi István Városi Könyvtár, amely igazából két részből áll. Az első egy könyvelhagyási-keresési esemény február 14-én, míg a másik egy könyv cserebere február 16-án! Részletek a plakáton illetve alatta!

Nemzetközi Könyvajándék Nap 

2018.02.14. szerda

A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) egy önkéntes kezdeményezés február 14-én, amelynek célja, hogy növelje a gyermekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és kedvüket az olvasáshoz.

A Széchenyi István Városi Könyvtár munkatársai 2018. február 14-én könyveket veszítenek el kicsiknek és nagyobbaknak a város különböző pontjain.


Hol és hogyan?

Erről a későbbiekben közölnek részletesebb információkat, amely miatt érdemes felkeresni a könyvtár honlapját: www.szivk.hu

Mire kérik a felnőtteket?

– Ajándékozzanak könyvet egy ismerős vagy rokon gyereknek!
– Veszítsenek el egy könyvet ott, ahol sok gyermek fordul meg!
– Ajándékozzanak jó állapotú, újabb kiadású könyveket a helyi könyvtárnak vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek!
– A meghirdetett program sikere érdekében a szervezők számítanak a résztvevők önkéntes segítségére is, hogy minél több gyermek és felnőtt ünnepelhesse meg a Nemzetközi Könyvajándék Napot!

Felnőtt és gyermek könyvek csereberéje a Széchenyi István Városi Könyvtárban

2018.02.16. péntek

A szervezők várják a megunt, kinőtt, elolvasott, el nem olvasott könyveket a Széchenyi István Városi Könyvtárba 2018. február 16. pénteken, 10 és 18 óra között.

A program egyik fontos üzenete, hogy esélyt biztosítson arra, hogy a könyvek új gazdára találhassanak!

A rendezvény egyik fontos szabálya: Amennyit hoz(ol), annyit vihet(sz)!

Fontos tudnivaló, hogy sérült, koszos, elavult könyveket nem fogadnak el a szervezők, így arra kérnek mindenkit, hogy ilyen állapotú köteteteket ne vigyenek!


%d blogger ezt szereti: