Sopron.info.hu

Nincs az a pénz, amiért Nguyen Thanh Hien vetkőzne

  2009 márc 02 / #lapszemle

A Megasztár 4 üdvöskéje még csak 14 éves, de már most szárnyra kaptak pletykák a magánéletét illetően. Nguyen Thanh Hien sosem járt az agyonsminkelt Szecsődivel, mert túlságosan különböző személyiségek.

Ettől függetlenül azért duetteznek majd. Lemezszerződése ugyan még nincs, de szeretné, ha nyár elején már megjelenne a lemeze. Azt mindenesetre már most tudja, hogy nem fog az ugyancsak bonyolult névvel megáldott barátnője, Nkuya Sonia nyomdokaiba lépni, már ami a vetkőzést illeti.

A 14 éves vietnámi lány nyár elején jelentetné meg lemezét, amiről egyelőre még semmiféle lemezszerződés nem született, de Thanh Hien bizakodó. Gőzerővel dolgozik állítólagos ex-szerelmével, Szecsődi Károllyal is közös duettjükön, amit az egyik barátjuk írt, ám részleteket még nem árul el róla – babonából.

A Top 6-ban végzett Nguyen Thanh Hien a Megasztár óta nem volt énektanárnál, állítása szerint azért, mert a szerencsés oktató Budapesten leledzik, és eddig nem fért bele az idejébe, hogy ingázzon a főváros és Sopron között.

A pasi ne legyen unalmas és buta sem

Nugyen Thanh Hient korához képest nagyon érett lányként emlegetik, teljes joggal. A nemsoká 15. életévét betöltő soproni Thanh Hien a Velvetnek elmondta, hogy a hírek, miszerint összejött, majd szakított az ex-megasztáros Szecsődi Károllyal, valótlanok – sosem jártak. Thanh Hien arra a kérdésre is nyugodt szívvel válaszolt, hogy miért nem felelt meg neki az agyonsminkelt Szecsődi.

“Nem jártunk Karcsival, csak egy kicsit tetszettünk egymásnak még a kezdetekkor, aztán nagyon jóba lettünk. Nem volt semmi, jó haverokként álltunk csak egymáshoz. A verseny után csak a cd készítésekor találkoztunk, akkor ismét nagyon jóba lettünk. Ebből pedig rögtön az lett, hogy mi szerelmesek vagyunk egymásba. Most sem érzünk semmit egymás iránt, csak tök jó barátok vagyunk. Habár volt némi vonzalom közöttünk, megbeszéltük, hogy nem vagyunk egymáshoz valók, teljesen más a személyiségünk.”

Az épp megfázással küzdő Thanh Hiennek egyébként nincs kimondottan pasi ideálja, és a nagy szerelem még várat magára. Ezt pedig nem különösebben bánja, mert szerinte most úgysem lenne ideje egy kapcsolatra. “Most semmilyen srácot nem tudnék elképzelni magam mellé, mert szinte semmire sincs időm. Egyébként nincs ideálom, attól függ, hogy a helyzetből adódóan milyen a benyomásom valakiről.

Az biztos, hogy ne legyen buta és unalmas sem.” A középiskolás lányt az internetes közösségi oldalakon is megtalálják a rajongók , többen már a számát és az msn címét is próbálták megszerezni, eddig sikertelenül.

Thanh Hien amúgy is a személyes ismerkedés híve, internetről senkivel sem jönne össze. Most egyébként is minden szabadidejét lekötik az új lemezével kapcsolatos tárgyalások és a megjelenések, ami cseppet sem zavarja, ugyanis szinte már konkrét tervei vannak a még csak elméletben lebeszélt albummal kapcsolatban.

Énektanárhoz nem jár, de lemezt akar

“Még nem írtunk alá lemezszerződést, de már több kiadóval is beszéltünk, akik ajánlatot tettek. A TV2 segítségével fogjuk kiválasztani a legjobbat. Persze még semmi sem biztos, de azért szeretném, ha nyár elején megjelenhetne az album, amire lehet, hogy én is fogok számokat írni. Még sosem próbálkoztam dalszerzéssel, ez egy új kihívás lesz, de megpróbálkozom vele, mert attól még, hogy nem írtam, az nem azt jelenti, hogy nem is tudok. Természetesen azért a nagy részük más dalírók tollából születik majd”, mondta lapunknak Thanh Hien, aki énektanárhoz még nem jár, mert sokat kellene ingázni Budapest és Sopron között. A lemezszerződésével kapcsolatos információkat a TV2 szóvivője, Magyar Rita is megerősítette.

“Jelenleg több kiadóval tárgyal Hien és a TV2, de már egyre inkább szűkül a kör. Reményeink szerint – ha megvan a legideálisabb kiadó – akkor Hien lemeze akár már nyáron a boltokban lehet.”

Thanh Hien kedvenc vonala a Beyoncé-féle R’n’B, ez a műsorban is bebizonyosodott.

“Nemcsak ebben a stílusban gondolkozom, szeretném, ha kicsit populárisabb lenne az album, hogy a közönségnek is a fülébe másszon, mert nem mindenki szereti az R’n’B-t. Ettől függetlenül azért természetesen tartani szeretném az eddigi vonalat, mert ez az, ami én vagyok.”

Habár Thanh Hien teljesen odavan az R’n’B-ért, elsősorban otthon tombolja ki magát a pörgős zenékre. A 14 éves lánynak nem igazán van ideje bulizni, na és nem is nagyon szokott. “Nagyon ritkán megyek bulizni, és akkor is csak olyankor, ha van valami esemény, például egy szülinap. Úgy, hogy csak gondolok egyet, nem nagyon szoktam elmenni, mert nincs időm.

Azonban ha mégis nagyritkán sor kerül rá, akkor is olyan van mellettem, aki vigyáz rám. Persze ez nem azt jelenti, hogy apukám kísér el, de például egy olyan felnőtt haverrel, aki vigyáz is rám, és tudunk is együtt bulizni.”
Bejön neki a doktori cím

A vietnámi lány egyébként úgy véli, elsősorban a tanulásra kell helyeznie a hangsúlyt, nem pedig a szórakozásra, és amint elmondta, ennek eleget is tesz. Nemrég osztályozóvizsgát kellett tennie néhány tárgyból a Megaházban töltött kimaradás miatt. Thanh Hien úgy gondolja, remekül ment az anyag pótlása. “Nagyon jól sikerültek a vizsgák, szerencsére sikerült bepótolni azt a kéthónapnyi anyagot, amiről a Megasztár alatt lemaradtam.

Általában kitűnő szoktam lenni, vagy maximum van 1-2 négyesem, most volt 4-5 is. Szerintem ahhoz képest, hogy nem volt magántanárom, és egyedül készültem fel, egész jó”, nyilatkozta lapunak a Beyoncé-fan, akinek nemcsak az albumjával, de a továbbtanulással kapcsolatban is konkrét tervei vannak.

“Vannak olyan ismerőseim, akik fogorvosok lettek, és ők nagyon jó példát mutattak nekem. Nemcsak a szakma terén, hanem a családi életüket tekintve is. Az, ha valaki fogorvos lesz, biztosít valamiféle hátteret is, és a doktori cím is megtisztelő”, osztotta meg lapunkkal karriertippjét a Megasztár ifjú versenyzője.

Nguyen Thanh Hien úgy véli, Magyarországon nehéz megélni az éneklésből, épp ezért mindenképp szeretne diplomát szerezni, hogy ha nem jönne be a dalolós biznisz, akkor legyen hová visszanyúlni.
Nincs az a pénz

Habár Thanh Hien mindenkivel kijött a Megaházban, csak kevesükkel tartja a kapcsolatot, közéjük tartozik Szecsődi és Nkuya Sonia is. A 14 éves lány kifejtette, nem zavarja, hogy barátnője levetkőzött a Playboyban , szerinte illik az egyéniségéhez. Abban azonban egészen biztos, hogy ő nem adná a fejét meztelenkedésre.

“Én ismerem Soniát, tudom, hogy milyen a személyisége, az egyénisége, nekem nem okozott túl nagy meglepetést, hogy levetkőzött, ő bevállalós lány. Én Soniával ellentétben az a kategória vagyok, akinek már nem fér bele ez a dolog. Nemcsak most, de akkor sem, ha elmúltam tizennyolc.”

velvet.hu