Sopron.info.hu

Nyelvtanulás, torna, képességfejlesztés

  2010 márc 23 / #programajánló

Nyelvtanulás, torna, képességfejlesztés, zenés foglalkozás,… – programok gyermekeknek, már egészen apró kortól. A VONAL kreatív oktatás vezetőjét, Tihanyi Lillát kérdeztem

Miért kell mindez?

Egyáltalán nem kell. Ami egy kisgyermek számára a legfontosabb az a szülő szeretete, a család biztonsága. Ezek a gyermekprogramok inkább a szülőknek nyújtanak segítséget, hiszen az ő felelősségük óriási! Fel kell készíteniük csemetéjüket, hogy később jó képességekkel, könnyedén vegyék az akadályokat a tanulmányaikban.

Nem túl korai már 6-10 hónapos kortól kezdeni a tanulást?

A babák születéstől kezdődően tapasztalatokat szereznek, érzékelnek, megfigyelnek, vagyis tanulnak. Ösztönösen, mert minden kis ember egy kis zseni! Hihetetlen fejlődésre képesek, rendkívül érdeklődőek, de gondoljunk csak bele, hogy egy nyüzsgő, technikai csodával teletűzdelt mobil világba érkeznek, rengeteg hatás éri őket és mennyi mindent kell megtanulniuk!

Ezeken a foglalkozásokon a kicsik a szülővel együtt játszanak, ötleteket kapnak otthoni tevékenységekhez és a mindennapi cselekvések során jól használható dalokat ismernek meg. A közös program és az otthon folytatott közös játék segíti a gyermek kiegyensúlyozott fejlődését, illetve nagy segítség a harmonikus kapcsolat kialakításához.

Csak így lehet?

Nem, ez csak egy lehetőség. A közös játék, a játékba burkolt ismeret átadás a lényeg. Nagyszerű, gyakorlatias kiadványok jelentek meg, melyek ötleteket adnak a tevékenységekhez, vagy éppen segítséget nyújtanak a szülőknek nevelési kérdésekben. Mert kérdés rengeteg van…

Ilyen kiadványokkal is megismerkedhetnek a látogatók a VONAL kreatív oktatás nyílt napján?

Igen! Nagy örömömre elfogadta meghívásomat a Tudatos Szülő program keretében megjelent sikerkönyvek szerzője, Deákné B. Katalin! Így, március 26-án, pénteken fél 4-től Kópházán könyv- és játékbemutató keretében tájékozódhatnak kiadványokról, illetve egyes játékok hasznosságáról a hozzánk ellátogató érdeklődők!

Szülőtanfolyam is indul?

Tanfolyam nem, de szülőknek szóló előadás előadásokat tervezünk. Minden programunkról Ha oktatás, akkor csak is gyerekek!

További információ: www.vonal.info.hu