Sopron.info.hu

Operáció előtt a fiatal irányító

  2010 jún 18 / #sport

Meg kell műteni csapatunk fiatal kosárlabdázójának, Horányi Ákosnak a térdét. A balszerencsés sérüléséről, a jelenlegi állapotáról, valamint a felépülésének várható idejéről is beszélgettünk a műtét előtt álló ifjú játékossal

– Mikor történt a sérülésed?

– A SMAFC-nak, – ahol T-licensszel játszhattam – ha jól emlékszem, a Veszprém elleni bajnoki mérkőzésén.

– Az még alapszakaszbeli meccs volt, hiszen a Veszprém egy csoportban szerepelt az egyetemi csapattal, utána jött a keleti csapatok elleni rájátszás, tehát elég régen lehetett már. Mi történt veled azóta?

– Az MR-vizsgálat nem mutatott ki szakadást, így egy hónappal a történtek után már elkezdtem – mondjuk így – mozogni. Viszont többen is javasolták, nézessem azért meg a térdemet specialistákkal, s megtettem. Mind a székesfehérvári, mind pedig a budapesti orvos, azok után, hogy megvizsgáltak, az MR eredményel ellenére azt mondták, szakadásom van.

– Mondtad, elkezdtél mozogni, nem éreztél fájdalmat?

– Nem, de persze akkor csak óvatosan mozogtam. Azt mondták, ezzel így élni lehet, de sportolni nem igazán, én viszont még szeretnék élvonalbeli szinten kosarazni. Többek véleményét is kikérve ezért döntöttem végül az operáció mellett.

– Az hogyan érintett, hogy – amint azt a honlapunkon már megírtuk – a klub vezetése úgy döntött, nem szerződtet játékost a helyedre?

– Ez nagyon szép gesztus volt a klub- és a szakvezetés részéről, egy szót sem szólhattam, sőt megértettem volna, ha úgy döntenek, hogy igazolnak valakit. Amikor kiderült, hogy műteni kell a lábamat, finoman szólva nem örültem, de ez nagyon jólesett a vezetők részéről, egy kicsit jobb kedvre is derített.

– Említetted, hogy mozogtál, s hogy nincs fájdalmad. Azóta is “karbantartod” magad?

– Igen, erősítés az mehet, csak a lábamat nem szabad intenzíven terhelni, tehát egyenes vonalú, nem túl gyors futás az engedélyezett, de a gyors irányváltoztatásokra, az igazi kosaras mozgásra természetesen nincs lehetőség.

– Azt jól tudjuk, ugye, hogy ezt alapos szakmai felügyelet mellett végzed?

– Igen, edesanyám az MKB Euroleasing női csapatnak gyúrója, annak idején atletizált, ráadásul gyógytornász is, ő figyel rám. Féltő, vigyázó, gondos(kodó) kezek között vagyok.

– Tudni már, mikor és hol lesz az operáció?

– A dolgok jelen állása szerint Budapesten, de csak elég késői időpont van, július végén, az operációt végző orvos addig “be van táblázva”. Abban maradtunk, ha közben jön neki egy üresedés, akkor szól, és ebben az esetben előbb túleshetek az operáción.

– A felépülés mennyi időt vehet igénybe?

– Azt mondták, ha minden jól megy, decemberben kezdhetek majd el edzeni a csapattal.

sakc.hu