Sopron.info.hu

Ősszel érkezik a Fűrész 6.

  2009 aug 24 / #mozimánia

Most, hogy a Lionsgate sorozata, a Fűrész hivatalosan is minden idők legsikeresebb horrorsorozatává avanzsált, a stúdió bejelentette, hogy a hatodik rész október 23-án kerül bemutatásra Amerikában és a filmeket folytatni fogják.

Nincs is ennél jobb virtuális szerződés filmstúdió és rajongók között, hiszen míg az egyik nagyszerű bevételeket kap a filmtől, addig a másik megkapja az éves betevő csavar- és meglepetésadagját.

A Lionsgate ugyanis folytatni fogja a Fűrész-sorozatot, melyet továbbra is megtart alacsony költségvetésűnek és minden bizonnyal idővel koncepcióváltásra is szükség lesz, azonban amíg továbbra is hihetetlen sok embert érdekelnek Jigsaw (és tanítványai) rémtettei és továbbra is vannak ötletek a filmek történetével kapcsolatban, addig semmi oka nincs a stúdiónak, hogy leálljon az újabb részek készítésével, magára haragítva ezzel a fanatikus rajongókat.

A műfajon rágódók kedvéért eláruljuk, hogy a gyártó stúdió nevezi horrornak a Fűrészt, mely ugyan sokak szerint inkább thriller, de külső jegyeiben, a folytatásokban, a mitikus gyilkosban valóban inkább a horrorra hajaz.

És mit nekik Péntek 13 vagy Halloween! A Fűrész-franchise ugyanis az 5. rész premierjével egy hatalmas ugrással átlendült a 300 milliomodik, Amerikában beszedett dolláron is, így faképnél hagyta a 11 filmjével 317 millió dollárt kaszáló Jasont és a Péntek 13-at, valamint a 307 milliós amerikai hozammal dicsekvő Mike Myers-t és a 9 részes Halloween-sorozatot.

Kiemelendő, hogy a nagy bevételek minimális költségekkel jönnek létre, hiszen míg az első Fűrész-film 1,2 millió dollárból készült, addig az 5. részre is csak 10 milliót kellett költeni. (Persze az a mókás az egészben, hogy a 10 milliós készítési költség mellé 30 milliós marketing társult, de szerencsére még nem tart ott a sorozat, ahol a fogkrémek vagy a samponok, melyek árában 80-90%-ban csak a reklámkiadások vannak benne.)

Csoda, ha ilyen számok mellett érkezik a 6. rész?

Ősszel érkezik a Fűrész 6.