Sopron.info.hu

Osztrák hallgatók is Sopronban vehették át diplomájukat! (képek)

  2018 feb 09 / #Soproni Hírek

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara 2018. február 9-én tartotta Diplomaosztó Nyilvános Kari Tanácsülését, amely ünnepi eseményen került sor a kitüntetések átadására, doktoravatásra, hallgatók avatására és az oklevelek átadására. A  négy alapképzési szakon összesen 64 fő, mesterképzésein 28, felsőfokú szakképzésen 11 fő, míg szakirányú továbbképzésen 20 fő fejezte be egyetemi tanulmányait.

 

Az ünnepségen elsőként Prof. Dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora köszöntötte a megjelenteket és a végzős hallgatókat, majd Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánja mondta el ünnepi gondolatait és ismertette a kar elmúlt időszakának fontosabb állomásait, eredményeit.

Igazán különleges volt ez az alkalom, hiszen első alkalommal fordult elő, hogy a határon túlról Ausztriából, tizenegy katona és tűzoltó vehetett át diplomát a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán. A soproni egyetem közgazdasági karán egyébként alap- és mesterszakon már évek óta van német nyelvű oktatás is, amelynek köszönhetően kialakult egy jó kapcsolat a bécsi Sigmund Freud egyetemmel, majd a szorosabbra fűzött együttműködésnek köszönhetően ( és miután az osztrák intézménynek nincsenek mesterképzései ) lehetőség nyílt arra, hogy az osztrák állampolgárok vendéghallgatói státuszban kezdjék meg Sopronban a tanulmányaikat, majd később LKK hallgatóként folytassák a képzést.  A Kar mostani diplomaosztó ünnepségén, külön engedéllyel, egyenruhában jelentek meg és vehették át diplomájukat a végzett osztrák hallgatók. ( fotók: Leczovics Zsolt )

 

 


%d blogger ezt szereti: