Sopron.info.hu

Otthonra lelt a REAC a száműzetésében

  2008 márc 10 / #lapszemle

Sopron, március 9., 9.00 Hazafelé még volt csapatukat siratták…  Döntetlennel mutatkozott be soproni otthonában a REAC labdarúgócsapata. A villanyvilágítás hiánya miatt száműzött rákospalotaiak 2-2-t játszottak a Nyíregy házával az NB I 18. fordulójában: a győzelem ugyan elmaradt, mégis kivívták a – valóban – hazai szurkolók rokonszenvét

Körülbelül 1000 kilométer. Megközelítőleg ennyit buszoztak a nyírségiek, hogy összecsaphassanak a REAC-cal. A rákospalotaiak vezetői azonban mindent elkövettek, hogy kárpótolják a piros-kékeket.

– A fővárosiak fizették a Budapest-Sopron-Budapest útvonal költségeit, de ők rendezték a szállodai számlánkat is, hiszen már pénteken elutaztunk a meccs színhelyére – utalt a szívélyes vendéglátásra Révész Attila (35), a Nyíregyháza menedzsere.

Mindez több százezer forintos pluszköltséget jelentett a “hazaiaknak”, ám Kutasi Róbert klubigazgató azonnal leszögezte: a sportszerűség nem mérhető pénzben.
A rákospalotaiak első soproni, hazai meccse még nem vonzott tömegeket, de ezerháromszázan csak kimentek az összecsapásra, amelyre ezúttal jegyet sem kellett venni, hiszen a REAC így kedveskedett a vendéglátásért. Igaz, szinte mindegyik nézőn Sopron-mez, valamint sál volt, és eleinte folyamatosan a Hűség Városának megszűnt együttesét éltette a publikum.

– Furcsa úgy meccsre járni, hogy nincs is csapatunk. A szívem megszakad, de remélem, legalább izgalmas találkozót látok – csóválta a fejét a Sopron-dresszt viselő Varga József.

A REAC labdarúgói tényleg mindent elkövettek, hogy maguk mellé állítsák a közönséget, még piros-fehér “Sopron-szerelést” is öltöttek annak érdekében, hogy elnyerjék a szurkolók szimpátiáját. A helyszínen lévő tucatnyi fővárosi szimpatizáns mellett aztán a soproniak is a REAC-ért szorítottak – befogadták a palotai focistákat.

A REAC hiába vezetett két góllal, végül 2-2-re végzett első Rákospalotán kívüli hazai bajnokiján. A soproni drukkerek pedig hazafelé még a volt, megszűnt csapatukat siratták.
P. V.-P. Z.

 blikk.hu