Sopron.info.hu

Pénteken Aurevoir. Sopron!

  2018 Sze 05 / #hírek

Pénteken Sopronban lép színpadra az egyre népszerűbb Aurevoir. együttes, akik már hazánk több városában is bizonyították, hogy a magyar népzenei hatás mellett a régizene, balkáni népzene, ír-angolszász népzene és a – jó értelemben vett – akusztikus popzene keverékére igenis igény van. A mindenhol egyértelműen közönségsikert arató csapat most ismét ellátogat a Leghűségesebb városba, mégpedig 2018.09.07-én, amikor is a Búgócsiga Akusztik Garden deszkáin este 21.30-tól-tól a legjobb nótákkal lepik a nagyérdeműt.  

Aurevoir.

A zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir. együttes sokszínű zenéjével hamar felhívta magára a közönség figyelmét. Többféle stílust érintenek, legnagyobb hatással az angolszász beat-folk és a Kárpát-medence népzenéje van rájuk. Legvalóbb lényegük azonban éppen az, hogy kategorizálhatatlanok; nem szorítják magukat műfaji határok közé.

A zenekar számos turnén és nagyobb fellépésen van túl. Nem csupán országhatárokon belül koncerteznek: voltak Erdélyben és a Felvidéken, több európai nagyvárosban, mint Berlin vagy Prága, sőt eljutottak egészen Kínáig, ahol a shanghaji magyar pavilon megnyitóján játszottak. Az elmúlt két évben több teltházas klubkoncerteket adtak Budapesten és felléptek a Paddy and the Rats vendégeként is.

Aurevoir.

2017-es bemutatkozó EP-jük, az ethno-beat után a Hangfoglaló Program induló előadókat felkaroló támogatásával valósították meg első LP-jük, a Kikötő felvételeit. A lemezt a SuperSize Recordingban rögzítették – három különböző teremben egybejátszással, metronóm nélkül, ami visszaadja valamelyest az élőzene szabadságát a hangzásban. Az albumra úgy tekintenek, mint a stílusok és műfajok közötti útkeresés végpontjára, innen is a cím: Kikötő.

A kilenc dalos lemezen a magyar népzenei hatás mellett a régizene, balkáni népzene, ír-angolszász népzene és a – jó értelemben vett – akusztikus popzene jegyei érezhetőek legerősebben. Immáron két lemezük anyagával járják az országot, Nyáron olyan helyeken mutatkoztak be, mint a VOLT Fesztivál, Campus, SZIN, Művészetek Völgye vagy a szerbiai Malomfesztivál.

 

aurevoir. – Mocsár

MOCSÁR melléknév. (lat. mocarus ~ italozást és zenélést kedvelő ember) 1. Illuminált állapot 2. Az élet hedonista örömeit kedvelő, életvidám ember. Gyakran köthető hozzá zenélés és a “sose halunk meg” életérzés. https://www.facebook.com/aurevoirzenekar https://www.instagram.com/aurevoirzenekar Szöveg: Még azt mondják édesanyám, a szomszéd faluban van lányka bőven és ki őket látja, kezét lábát széjjel tárja.

aurevoir. – Vahúr (Lyrics Video)

Az aurevoir. zenekar Vahúr című dalának hivatalos szöveges videója. A dal 2018-ban, a zenekar első nagylemezén, a kikötő című albumon jelent meg.


%d blogger ezt szereti: