Sopron.info.hu

Plébános keringő Sopronban …

  2018 jún 16 / #hírek

Az elmúlt napokban több helyen találgatások és félinformációk jelentek meg a közösségi felületeken elsősorban Henczel Szabolcs plébános áthelyezésével kapcsolatban, amely immár  hivatalosan is megerősítésre került a  Győri Egyházmegye hivatalos közleménye szerint. Fontos hangsúlyozni, hogy az ilyen jellegű személyi áthelyezésekkel kapcsolatban a megyéspüspök hozza meg  döntéseket, melyeket nem is kell megindokolnia és amelyek időnként egyébként megtörténnek.  Városunkban egyébként a mostani döntéssorozat nem csak az említett plébánost érinti, hanem a Soproni Szent Imre Plébánia lelkipásztorát is Kálmán Imre atyát, aki ezentúl Győrben teljesíti szolgálatát. Részleteiben is mutatjuk azokat a döntéseket, amelyek Sopronra vonatkoznak és amelyeket  Veres András megyéspüspök hozott meg 2018. augusztus 1-jei életbelépési hatállyal. 

fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu archívum

A Soproni Szent György Plébánia összevonásra kerül a Soproni Szentlélek és Szent Mihály Plébániával (Városplébánia). Eddigi állomáshelyének meghagyása mellett megbízta Horváth Imre plébánost a Soproni Szent György Plébánia lelkipásztori ellátásával.

Henczel Szabolcs plébánost felmentette a Soproni Szent György Plébánia lelkipásztori ellátása alól, valamint a Szent Pál Katolikus Szakkollégium lelkészi és igazgatói megbízatása alól. Egyúttal kinevezte Szany plébánosává Rábaszentandrás, Egyházaskesző és Várkesző plébániák oldallagos ellátásával.

Kálmán Imre plébánost felmentette a Soproni Szent Imre Plébánia lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet prefektusává.

fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu archívum

Kovács Gergő Vilmos templomigazgatót felmentette a Szent Orsolya-templom templomigazgatói megbízatása alól, és kinevezte a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium lelkészévé és egyetemi lelkésszé, iskolalelkészi feladatkörének meghagyásával. Lakóhelyéül a Soproni Szent György Plébániát jelölte ki.

Németh István plébánost felmentette Fertőszentmiklós, Röjtökmuzsaj és Ebergőc plébániák lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte a Soproni Szent Imre Plébánia plébánosává.

 

 

 

forrás: gyor.egyhazmegye.hu


%d blogger ezt szereti: