Sopron.info.hu

Póczik Roland (MSZP): A Fertő partot nem adjuk!

  2018 okt 26 / #hírek

A csütörtöki közgyűlés egyik rendkívüli napirendi pontjai között szerepelt a közelgő – illetve közbeszerzés alatt álló –  Fertő tavi vízitelep fejlesztésére irányuló módosító előterjesztés, amely arra irányult, hogy az előzőleg elfogadott határozat egy-két pontját aktualizálni kell, hiszen az a határozat egyrészt még a cölöpházas tűzvész előtt került jóváhagyásra, másrészt  pedig a vízitelep északi oldalának a tervezése során a közelmúltban pontosítási igények merültek fel. Sajnos szomorú döntés az, hogy a leégett cölöpházak helyén az újjáépítést, fejlesztést az építésügyi, környezetvédelmi és katasztrófavédelmi előírások nem teszik most lehetővé és így azok nem épülhetnek újjá, viszont az új koncepció szerint  az ország egyik legnagyobb turisztikai beruházása során egy szálloda is épülne a modernizált Fertő parti telep hazai részén, mellyel kapcsolatban Póczik Roland, az MSZP soproni szervezetének elnöke juttatta el szerkesztőségünknek kifogásait. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy az erre a témára irányuló előterjesztést a közgyűlés 12 igen, 4 tartózkodás és két képviselő állásfoglalása nélkül elfogadta a soproni képviselő-testület. A jobb oldalt képviselő politikusok elfogadták a módosító előterjesztést, a baloldali képviselők tartózkodtak, míg a két Mi Hazánk Mozgalmat erősítő képviselő nem foglalt állást az ügyben.  No de mutatjuk a helyi MSZP vezetőjének a állásfoglalását, aki egyébként nem tagja a képviselő-testületnek, de részt vett a csütörtöki közgyűlésen.

látványterv / illusztráció

 

Póczik Roland ( MSZP): A Fertő-partot nem adjuk Orbán Ráhelnek!

Tegnap a Soproni Közgyűlés módosította a mostani Fertő-tó strand és a cölöpházak mögötti terület építési szabályzatát. Ezzel a módosítással az MSZP-nek több problémája is van.

Nem világos, miért kellett a tavaly mindenki által elfogadott zöld területet tegnap beépíthető területre módosítani, illetve az sem teljesen egyértelmű miért nem engedi a városvezetés a leégett cölöpházak újjáépítését. A nagy kérdés azonban az, hogy vajon ki építhet majd szállodát és vendégházakat a területre! Orbán Ráhel és barátai, esetleg Mészáros Lőrinc?

Azt tudjuk, hogy a Balaton nagy részét, szállodákat, kempingeket, strandokat mára már felvásárolta a Mészáros-Orbán tengely, de vajon megjelennek-e itt Sopron környékén, a Fertő-tónál is?

Még az is lehet, hogy az állam maga építi meg a szállodát, adófizetői pénzből és a „baráti kör” csak a hasznot fölözi le.

Természetesen jó az, ha a Fertő-part magyarországi része is végre megújul, fejlődik. Ezt mi is üdvözöljük, sőt támogatjuk, de azt nem támogatjuk, nem támogathatjuk, ha a Fertő tónál is megvetik a lábukat a NER oligarchái.

 

MSZP SOPRON / 2018.10.26. 

 

 


%d blogger ezt szereti: