Sopron.info.hu

Póczik Roland (MSZP): Veszélyben az önkormányzatiság!

  2018 feb 02 / #csak úgy

Pénteken délelőtt tartott sajtótájékoztatót Póczik Roland, az MSZP Sopron és térségének országgyűlési képviselőjelöltje, aki a kistelepülések önkormányzatiságával illetve a soproni gyorsforgalmi út átadásával kapcsolatban mondta el véleményét.

Póczik Roland / fotó: cyberpress.hu

Póczik Roland (MSZP): Veszélyben az önkormányzatiság! 

A rendszerváltás egyik legnagyobb vívmánya volt az önkormányzatiság, hogy minden közösség, település önállóan intézze ügyeit, önállóan válassza meg tisztségviselőit.

Ez a vívmány most komoly veszélybe került!

A kormánypártoktól kiszivárgott a hír, mely szerint 2019 őszétől a kétezer fő alatti falvakban biztosan, az ötezer fő alatti lélekszámú településeken pedig jó eséllyel nem választhatnának polgármestert, és képviselőket a helyi lakosok.

Nekünk meggyőződésünk, hogy nem felszámolni, hanem megerősíteni kell az önkormányzatokat. Ha nem az ott élők maguk választhatják meg, hogy ki vezesse a településeket, akkor, el kell fogadniuk a lakosoknak azt, akit a pártközpontból kijelölnek. Gyakorlatilag visszatérne a tanácsrendszer, ha a Fidesz nyerné meg a választásokat.

Most is alulfinanszírozottak az önkormányzatok, ráadásul a kormány akarja megszabni, ki, mire költse a pénzt, ami a kormánynak jó, arra van pénz, ami a közösség érdeke, arra nincs!

A soproniak pontosan tudják, hogy a megyei jogú városokról szóló “Modern városok” program kapcsán nem az adott város, hanem a kormány  talál ki egy programot.

Csak egy példa, Sopronnak aláírt megállapodása van a kormánnyal arról, hogy 2018.03.15-én át kell adni az M85-ös Csorna-Sopron szakaszát, ez nettó hazugság volt már akkor is, amikor aláírták! A jelenlegi kormány ennyire tartja az önkormányzatokat, ennyire tartja Sopront!

Azt kérem, hogy a választók áprilisban menjenek el szavazni, és a Karácsony Gergely vezette baloldali szövetségre, a változásra szavazzanak, mert így nem mehet tovább. Ha felszámolják a kistelepüléseket, ha felszámolják a falvakat, akkor nincs Magyarország!

 

Póczik Roland

MSZP

Sopron. 2018.02.02.

 


%d blogger ezt szereti: