Sopron.info.hu

Pompás időzítéssel települtek munkagépek az M85-ös tervezett nyomvonalára Sopronnál

  2018 feb 26 / #Soproni Hírek

Kampányhelyzet ide, vagy oda, az M85-ös gyorsforgalmi ügyében látható és kézzelfogható eredmények már korábban is történt. Azok után, hogy Orbán Viktor 2015-ben soproni országjáró állomásán meghirdette Modern Városok programot, vitathatatlanul előrehaladott állapotba került a projekt. Tavaly augusztusban nagyszabású régészeti feltárásokat szúrhattak ki az arra fogékonyak, majd októberben már egy betonkeverő telephely is létesült Nagycenk határában. Az a Dömper Kft. alakított ki telephelyet, akiről két hónappal később kiderült, az egyik nyertes kivitelezője az autóút építésének, és akinek felmatricázott vadonatúj kisteherautói már a Sopron környéki utakat róják.

Fotó: cyberpress.hu

Az elmúlt napokban azonban közvetlenül a soproni szennyvíztisztító telep környezetében, a főút 117. kilométerszelvényénél kezdtek el földmunkákat végezni. Ez az a hely, ahol Sopron-kelet csomópont néven fog csatlakozni a gyorsforgalmi a 84-es úthoz. Szintén itt valósul meg a Harka felé vezető út összekötése az újonnan kialakított körforgalommal, valamint az új ipari park is innen lesz elérhető. És a korábban említett cégnek a járművei parkolnak már itt is, hogy nekikezdjenek a Fertőrákosig és Nagylózsig tartó szakaszon építésének.

Fotó: cyberpress.hu

A nagyszabású beruházás kezdetének küszöbén állunk, ha valóban kampányoldalról szeretnénk megközelíteni az ügyet, jobb helyet nem is találhattak volna, mint napi 20 ezer itt elhaladó sofőr figyelmét. Ennél jobban már csak az fogja foglalkoztatni az erre közlekedőket, ha a temérdek mennyiségű teherautó és munkagép ellepi az így is túlterhelt főútat.

Fotó: cyberpress.hu

Mi a Cyberpressnél mindenesetre drukkolunk. Így aztán ahogyan az eddigiekben is, úgy most is beszámolunk minden lépésről, ami a Győrt Sopronnal és az országhatárral összekötő gyorsforgalmi úttal kapcsolatban történik. Címlapunkon visszaszámláló is várja az olvasóközönséget. Iparági források szerint az alapkő letételére is még az áprilisi választás előtt sort kerít a kormányzat.

 

cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: