Sopron.info.hu

Részeg Suzukis vs hungarian police

  2009 febr 09 / #helyi

A video hűen tükrözi a magyar rendőrök mentalitását, és találékonyságát. A videóban kedves településem is látható.

Röviden felvázolom az eseményeket:

Sopronban egy erősen ittas férfi (járni sem tudott), autóba ült, és valami belső hang azt súgta neki, hogy el kell jutnia valahova. (destination unknown)

A rendőrség több bejelentés után kezdte figyelni az “ámokfutót” (ja…ámokfutó, ment vagy 50nel), aki ároktól árokig közlekedett, és a papír autójával minden árokból ki is jutott. Útközben több autóban is kárt tett. A videót pár fiatal rögzítette mobiltelefonnal, mikor már majdnem Zsirára ért.

Vas megye határában már rendőrök várták a leamortizált suzukit, de jelét sem mutatta annak, hogy észlelte volna a rendőröket, akik erőteljesen integettek neki. Itt kezdődött el az autósüldözés, ami nem is hasonlított a filmekben látottakra. A rendőrautó, mint a videón is jól látszik, szirénával követi az autót (mármint suzukit) és meg se próbálja valahogy kibillenteni az egyensúlyából, igaz szegény férfi kissé nem látta az utat, szóval erről az egyensúlyról inkább ne beszéljünk.

Nagy nehezen a rendőrautó sofőrjéből előtörtek az autóversenyzős gének és az 50-nel száguldozó suzuki elé került. ….. Hatásszünet…. képzeljük csak el hány féle képpen lehet megállítani egy autót.

Na ha már szárnyal a képzeletünk akkor elárulom, hogy egyik megoldás sem helyes….

A rendőrautó felvezető szerepet játszott, és két településen keresztül az ámokfutó előtt haladt, majd kicsivel Kőszeg előtt, végre rájöttek, hogy csak meg kell állni előtte… Majd kiszedték és leteperték a férfit.

Bele sem merek gondolni, mi van akkor, ha bármelyik településen járókelők vagy gyerekek tartózkodnak az úthoz közel. A rendőr végignézte volna ahogy elüti az ártatlan embereket. Elég hely volt arra hogy megállítsák de mégsem tették. Csak a szerencsén múlt hogy nem történt tragédia.

CONGRATULATION POLICE!!!

http://nap-mint-nap.blog.hu/2008/12/25/title_63417