Sopron.info.hu

Rongyos Gárda Emléknap

  2009 szept 15 / #programajánló

2009. szeptember 18-19-én HARKA Sporttelepe ad otthont a második alkalommal megrendezésre kerülő Rongyos Gárda Emléknapnak.

A rendezvény szervezői Dr. Botlik József és Kosaras Péter Ákos történészek előadásaival, koszorúzással, könyv bemutatókkal, honvéd hagyományőrzők jóvoltából, a korabeli fegyverzetek ismertetésével, közelharc kiképzéssel, és az elmaradhatatlan lővereki 15 kilométeres erdei EMLÉKTÚRÁVAL idézik fel a mindmáig agyon hallgatott és az állami történelem oktatásban máig nem rehabilitált 1921. nyugat-magyarországi felkelés történetét.

A színpadon péntek este 18 órától a katona dalokat feldolgozó soproni RPG együttes, PAPP – SÁRDY NBB lép fel, majd a ROMANTIKUS ERŐSZAK és a SZEBB JÖVŐT! című új lemezével a MAHASZ listán első helyén nyitó KÁRPÁTIA együttes koncertezik.

Szombaton 18 órátol öt zenekar váltja egymást az óriási rendezvénysátor alatt felállított nagy színpadon. JÁSZMAGYAROK, PATRIÓTA, HUNGARICA, OSSIÁN és a Rudán Józseffel, Zeffer Andrással, Kékes Bajnok Lászlóval, Vikidál Gyulával felálló MOBILMÁNIA lép a színpadra.

A Rongyos Gárda hőseire emlékező hagyományőrző rendezvény helyszínéül szolgálló sporttelepen térítés mentesen lehet sátorozni!

Rongyos Gárda Emléknap