Sopron.info.hu

Slukkpoén

  2007 nov 10 / #lapszemle

Slukkpoén  Ha netán Szlavko Petrovics zalaegerszegi edző még nem ismerné személyesen soproni kollégáját, Vincenzo Coscót, segítünk neki: keressen olyan, szakmabelinek egyáltalán nem tetsző embert, aki látványosan igyekszik elkerülni Petrovics mestert, a meccs előtt tíz perccel cigarettázva sétál a bemelegítő játékosok között, és jól láthatóan nem lóg ki egy pro licences papír a farzsebéből.

Talán unalmasnak tűnik, hogy megint a Sopron edzőjét vettük elő, de szakmai hiányosságai mellett sorozatban emberi gyengeségeiről is bizonyságot tesz.

Csapatával hét nyolc 2007 11.10.-18.01 tétmeccsen egyetlen pontot szerzett, amit gyaníthatóan a korábbi jegyzetekből jól ismert Mari néni, Béla zöldséges, özvegy Krinolinné összetételű szakmai stáb is könnyedén összehozott volna, ám ez még megbocsátható lenne. A nagyobb baj az, amit nemrég Tornyi Barnabás, mai számunkban pedig Détári Lajos pedzegetett: Vincenzo Cosco előszeretettel szív el néhány slukkot a pálya közepén, és kifejezetten bántaná a lelkét, ha a meccs után kezet kellene nyújtania az ellenfél (általában győztes) edzőjének.

 Tornyi Barnabás és Détári Lajos is azt kérdezi: meddig tűrjük ezt? Egyszerű a válasz: a végtelenségig. Merthogy az MLSZ-t a jelek szerint egyáltalán nem zavarja, hogy egy magát edzőnek és egy magát klubtulajdonosnak tartó olasz „úriember” bohózatot csinál a magyar bajnokságból. Büntetlenül átléphetnek szigorúnak szánt szabályokon (senki sem lehet edző, míg elődjét ki nem fizették), szórakozhatnak egzisztenciákkal (a játékosok még mindig nem kapták meg bérük egy részét), és beinthetnek a teljes magyar futballszakmának.

Vincenzo Cosco feltűnése is csak azt bizonyítja, hogy ha egy közepesen tehetős külföldi vállalkozó féléves keresetéből vesz egy NB I-es csapatot, megtehet bármit, nyugodtan odaültetheti a kispadra kamionsofőr barátját vagy pékinas unokaöccsét, a pénz okozta eufóriában mi ehhez készségesen asszisztálunk. És ezt Vincenzo Cosco pontosan tudja. Így Egerszegen nyugodtan rágyújt majd egy cigire a kezdőkörben, és ha éppen olyan kedve lesz, megkínálja néhány játékosát is.

KUN ZOLTÁN

forrás: NB1.hu