Sopron.info.hu

Sopron Basket: Jó hangulatú közönségtalálkozó!

  2018 máj 10 / #hírek

Nagy taps köszöntötte szerda este a Sopron Basket szurkolói ankétjára érkező Török Zoltán ügyvezetőt és Fegyverneky Zsófia csapatkapitányt a Novomatic Arénában, akik egy remek hangulatú eseményen foglalták össze azt a fantasztikus idei szezont, amelyben igazán elkényeztették a soproni és bátran mondathatjuk a magyar kosárlabda szerelmeseit.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

 

A közönségtalálkozó elején a csapat vezetőedzője Roberto Íniguez videóüzenetét láthatták egy óriáskivetítőn a szurkolók, hiszen a mester már hazájában Spanyolországban tartózkodik és piheni ki ezt a hosszú szezont, majd Török Zoltán ügyvezető osztott meg pár kulisszatitkot a lelkes résztvevőkkel. Elmondta, hogy még számukra is hihetetlen az, hogy az Európa Ligában milyen hatalmas sikert értek el azzal, hogy egyrészt a Final fourba kerültek, amit megkoronázhattak azzal hogy hazai pályán a döntőt játszhatták, de mindezek mellett kitért arra is, hogy a párhuzamosan zajló Magyar Bajnokságban illetve a Magyar Kupában is helyt állt a csapat, hiszen előbbiben tizenkettedik alkalommal bajnoki címet, míg utóbbiban második helyezéssel gyarapíthatták a csapat sikereinek tárházát. A csapat büdzséjére kitérve elmondta, hogy bár a hazai mezőnyben talán valóban magasnak számító összegből gazdálkodhattak az idén, de mindezek mellett még így sincs a csapat a költségvetéseket tekintve az első tucatban sem, mindezek ellenére úgy gondolja bizonyították azt, hogy a soproni csapat nem ismer lehetetlent és felvette a versenyt a milliárdokból gazdálkodó egyesületetekkel. Török Zoltán kitért a múltra is és sok olyan régi emléket is felidézett, amely mögött mindig rengeteg munka volt és amelynek talán az idei év hozta meg csak igazán azt a bőséges termését, amelyről talán minden magyar kosárlabda csapat álmodik. Beszédében kiemelte a támogatók segítségét, akik a csapat mellett álltak és állnak, de hangsúlyozta hogy külön köszönet jár és végtelen hála a hölgykoszorú szurkolóinak, akik mindig a csapat mellett vannak, legyen napsütéses vagy éppen egy kicsit borús az időjárás a csapat háza felett.

fotó: Leczovics Zsolt

Az ügyvezető kitért arra is, hogy nem csak Európa, hanem az egész világ felfigyelt a Sopron Basket idei sikereire, ami a számtalan gratuláció mellett abban is megmutatkozik, hogy soha ennyi kosárlabdázó nem jelentkezett be a csapathoz azzal, hogy szívesen igazolna Sopronba, ami igazán megtisztelő és egyben örömteli is. Hozzátette azonban, hogy a jövőt tekintve nem kíván változtatni a jelenlegi csapaton és igyekszik együtt tartani a hölgykoszorút és persze a szakmai stábot is, így nincs tervben hogy komoly játékosmozgás lesz a csapatnál. Ez alól kivételt képez Danielle Page, aki távozik a csapattól, azonban visszatér Aliana Coates, aki szezon közben egy családi tragédia miatt utazott haza. A célokkal kapcsolatban elmondta, hogy nincs nyomás alatt a csapat és az idei siker miatt sincs kötelező elvárás a csapattal szemben, nyugodtan, a szokásos tempóban készülnek a következő idényre, ahol minden szinten a céljuk a tisztes helytállás, de persze titkon mindig mindenki reménykedik egy újabb fantasztikus szezonban.

fotó: Leczovics Zsolt

Fegyverneki Zsófi, a Sopron Basket csapatkapitánya nagy mosollyal kezdte az évértékelést, amelyben kitért a csapat egységére valamint arra, hogy milyen remek szakmai stáb segíti őket a felkészülésben illetve a szezon közben. Hozzátette, hogy számukra is hihetetlen ez a siker, amelyről úgy gondolja, hogy a fantasztikus soproni szurkolótábor nélkül talán nem is sikerülhetett volna így, hiszen ők azok, akik a plusz erőt adják a lányoknak. A pályafutására kitérve elmondta, hogy az idei szezon sikereit félretéve, élete egyik legjobb döntése volt hogy a leghűségesebb városba igazolt, hiszen egy olyan közösséget és magas színvonalú szakmai hátteret talált itt, amelyek mind a magánéletében mind pedig a kosárlabdában minden igényt kielégítenek. Hozzátette, hogy most egy fantasztikus de kemény  szezonon vannak túl és a pihenés után továbbra is azért dolgoznak, hogy újabb sikereket hódíthassanak el és öregbíthessék a soproni kosárlabda hírnevét. Zárszóként játékostársai nevében is megköszönte a buzdítást és azt a rengeteg szeretet a szurkolóknak, amit mindig kapnak és amelyek valóban hatalmas motivációt jelentenek a számukra.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A szurkolói ankét a közönség kérdéseivel zárult, amely felvetésekre felváltva válaszolt Török Zoltán és Fegyverneky Zsófi és amelynek közvetlen  légköre most is azt bizonyította, hogy a Sopron Basket és a szurkolók valóban egy nagy és boldog család.


%d blogger ezt szereti: