Sopron.info.hu

Sopronba érkezik a “Menő Reformáció” buszos utazó kiállítás

  2018 ápr 04 / #hírek

Most vasárnap, illetve hétfőn, azaz április 8-án és 9-én látogat Sopronba a Reformációi Emlékbizottság vándorkiállítása. A 17 méter hosszú autóbusz, melynek utasterét interaktív kiállítássá alakították át, a Deák tér és a Mátyás király utca kereszteződésében várja majd az érdeklődőket. Vasárnap 8-18 óra között, hétfőn 9 és 18 óra között tart nyitva. A rendezők mindenkit szeretettel várnak a protestáns hitújítás 500. évfordulója alkalmából megalkotott kezdeményezés soproni állomásán.

2017 után 2018 márciusától járja újra az országot a Reformáció Emlékbizottság mozgó-kiállítása, a „Menő reformáció”, amely kifejezetten erre a célra, egy mozgó, reformációs tematikájú tárlattá átalakított, alacsony padlós, mintegy 17 méter hosszú, városi csuklós busz. A kiállítás új megközelítésből kívánja átadni és „szállítani” az 500 (+1) éves reformációhoz kapcsolódó ismereteket, gondolatokat és tanításokat.

A teljesen átalakított busz fő célja, hogy az egész országot bejárva, a kisebb települések lakóihoz is eljuttassa a reformáció történetét és értékeit. A mozgó tárlat lehetővé teszi, hogy a legfiatalabbaktól a legidősebb korosztályig bárki megismerkedhessen a reformáció félévezredes örökségével. Az előzetes tervek szerint az útba eső településeken egy vagy két napot fog állni a „Menő reformáció” kiállítást hordozó busz. (reformacio2017.hu)

A busz Nyugat-Dunántúli túrája április 8-án érkezik Sopronba, Celldömölkről. Korábban Kőszeg, Bük, Csepreg, Szombathely, Sárvár, Répcelak városai fogadták a járműszerelvényt, előtte a Dél-Dunántúli régiót járta be.

 


%d blogger ezt szereti: