Sopron.info.hu

Sopronban dől el, ki jut Európa legjobb négyesébe!

  2018 Már 07 / #sport

Rossz kezdés után talpra állt a Sopron Basket Isztambulban, és higgadt hajrával megverte a Fenerbahcét, így jövő szerdán Sopronban rendezik a mindent eldöntő összecsapást!

sopronbasket

Az Euroliga negyeddöntőjének első összecsapásán nem túl jó játékkal mindössze 5 ponttal kapott ki a Sopron Basket a török sztárcsapat Fenerbahcétól. A két győzelemig tartó párharc második összecsapásán sem kezdett jól a Sopron, már 19-5-re is vezetett a Fenerbahce. Aztán varázsütésre beindult a “szekér”, és az első negyed végén már csak 5 pont hátrányt mutatott az eredményjelző: 21-15. A második játékrészben pedig egalizált is városunk csapata, és sokáig fej-fej mellett haladt a hazaiakkal. Nem is dőlt el semmi, a félidőben 36-36 volt az állás.

A fordulás után sem tudott meglépni a Fenerbahce, igaz, a Sopron sem. Néhány ponton belül maradtak a felek egymáshoz képest, minden hibát kíméletlenül kihasználtak a csapatok. A harmadik felvonás zárszója a Soproné lett, egy tripla után már 2 pontos előnyből várhattuk az utolsó tíz percet. Érződött, hogy a Sopron játékosai “vérszemet” kaptak, és nagyon akarják a győzelmet. Persze ez nem könnyű a török sztárcsapattal szemben, ám 72-72 után már csak a Sopron szerzett pontokat, a végeredmény:

Fenerbahce SK – Sopron Basket 72-78

Roberto Iniguez (vezetőedző, Sopron Basket): “Imádom a játékosaimat! Megmutattuk, milyen csapat vagyunk! Nem túl sokan vannak, akik itt nyerni tudnak. Ez a Sopron Basket! Továbbra is ők a favoritok, de jövő héten, otthon, nem fogjuk olcsón adni a bőrünk!” 

Turner Yvonne: “Sopron Basketballt játszottunk! Harcoltunk! Együtt!” 

A harmadik összecsapás március 14-én 18 órakor lesz a soproni Novomatic Arénában, itt dől el, hogy ki jut Európa legjobb négy csapata közé, a Final Fourba!

További részletek a klub weboldalán.

 

 %d blogger ezt szereti: