Sopron.info.hu

Sopronban tartotta a Fidelitas a XV. Kongresszusát

  2018 okt 27 / #hírek

A leghűségesebb város adott otthont a hétvégén a Fidelitas XV. Kongresszusának, ahol az esemény sajtónyilvános részében a felszólok kiemelték, hogy a Fidelitas erős, építő és cselekvő szervezet, amelynek munkája elengedhetetlen lesz a jövő évi európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választásokkor. 

fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban megtartott eseményen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője és Dr. Fodor Tamás, Sopron megyei Jogú Város polgármestere a házigazdák nevében köszöntötték a résztvevőket.

fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu

fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu

Dr. Fodor Tamás,  Sopron polgármestere köszöntőjében a résztvevőknek ismertette a Modern városok program keretében a városban zajló nagyléptékű fejlesztéseket, amelyeket bátran nevezhetünk korszakos fejlesztéseknek, hiszen olyan volumenű beruházások valósultak és valósulnak meg a leghűségesebb városban, amelyekre régóta várnak a soproniak. Többek közt említésre került a Lővér program, a történelmi belváros rekonstrukciója, vagy éppen a várva-várt gyorsforgalmi út építése is, amely által végre bekapcsolódik a város a – közutak tekintetében – a vérkeringésbe. Mindezek a beruházások Magyarország Kormányának köszönhetőek, melyek az említett Modern Városok Program keretein belül valósulnak meg.

fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu

Barcza Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy kiváló a Fidesz és a Fidelitas kapcsolata és az együttműködés egyik legfontosabb eleme az aktivitás, a közéleti feladatok elvégzése.

fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu

Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a Fidelitas tagjainak tudniuk kell küzdeni és élen járni a közösségért való munkában. A szervezet legnagyobb ereje pedig abban rejlik, hogy a közösség tagjai egymás mellett állnak, hűségesek egymáshoz és a szervezethez. Mint mondta, a jövő tétje az, hogy “hűségesek tudunk-e maradni a múlthoz, elődeinkhez, elveinkhez, a kitűzött célokhoz, nemzetünkhöz és a szervezet erejéhez”.

fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu

Virgilio Falco, az Európai Néppárt hivatalos hallgatói szervezetének elnöke azt mondta, hogy Magyarország az elmúlt időszakban központi szerepet kapott az európai közbeszédben. Meglátása szerint ugyanakkor nem szabad Brüsszelből “órákat adnunk” a tagállamoknak, s fontos, hogy hűek maradjunk az európai értékekhez, a jogállamisághoz és az emberek érdekeinek képviseletéhez. Hozzátette, hogy a jövő évi EP-választás célja, hogy a “legjobb embereket” küldjük a parlamentbe, akik meg tudják védeni értékeinket.

fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, a Fidelitas korábbi elnöke elmondta, hogy a cselekvő hazaszeretet hívta életre a Fidelitast és az hajtja ma is. “A feladat az, hogy tettekkel mutassuk meg, hogyan tudunk az ország gyarapodásáért cselekvőként dolgozni”. Az új nemzedéknek van jövője, de ahhoz, hogy sikeresek legyünk, ahogy a múltban, úgy most is nélkülözhetetlen a Fidelitas ereje – hangoztatta.
Hozzátette, hogy “nekünk nem ciki” óvni és védelmezni a keresztény kultúrát, “kiállni hazánk függetlensége és biztonsága mellett”.

fotó: MTI/Krizsán Csaba

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, a modern városok és a magyar falu programot azért indította el a kormány, hogy visszaadja a fiatalok számára a lehetőséget, hogy helyben találhassák meg számításaikat, s ne hagyják el a kistelepüléseket. Hozzáfűzte, hogy a jövő évi önkormányzati választásnak is az lesz a tétje, hogy a folyamat folytatódik-e, vagy 2002-höz hasonlóan ismét elindul a vidék elnéptelenedése.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke, fideszes országgyűlési képviselő azt hangoztatta, hogy olyan polgári társdalomért küzdünk, ahol megőrizhetjük kultúránkat, identitásunkat, értékeinket, s közben figyelünk a nálunk nehezebben élőkre. Hozzátette, hogy az értékek közvetítésének nem lehet akadálya a fejlődés és bemutatta a szervezet MyFidelitas elnevezésű telefonos applikációját, amellyel közvetlenül tarthatják a kapcsolatot a tagok. Beszélt arról is, hogy megújult a Fidelitas honlapja.

Az eseményen felszólaltak a Fidelitas határon túli társszervezeteinek képviselői is.

A Fidelitas a zárt ülést követően portálunknak is  eljuttatott közleményében tudatta, hogy a tagok egyhangúlag elfogadták a 15. kongresszus zárónyilatkozatát is, amely az alábbi:

Üdvözöljük, hogy a Kormány kiáll a magyar emberek és a magyar bevándorláspolitika eredményei mellett és elutasítja a Sargentini-jelentés hazugságait.

Büszkék vagyunk rá, hogy már több mint tizenkétezer fiatal kaphatta vissza a sikeres nyelvvizsgájának díját, a beadott igénylések száma közelíti a húszezret. A július elsején bevezetett ingyenes kreszvizsga pedig újabb több ezer, 20 év alatti fiatalnak nyújt támogatást vezetői engedélye megszerzésében.

Fontosnak tartjuk, hogy a kormány tovább bővítette a CSOK kedvezményezettjeinek körét és a kétgyermekes családok számára is elérhetővé teszi a tízmillió forintos kamattámogatott otthonteremtési kölcsön igénylését és annak felső határát tovább emeli a nagycsaládosok számára. Az intézkedésnek köszönhetően, az otthonteremtési kedvezményt az eddig igénylő 90 ezer családon túl, újabb fiatal házaspárok tudják igénybe venni.

Felháborítónak gondoljuk, hogy az Európai Bizottság vezetői nemhogy nem emelik fel szavukat a határon túli magyarokat ért sorozatos jogtiprásokkal és etnikai fenyegetésekkel szemben, hanem a Bizottság vezetője arra vetemedik, hogy Magyarország történelmének
egyik legnagyobb tragédiáját – Erdély elcsatolását – európai ünnepnek nevezze.

Mélységesen sértőnek és méltatlannak tartjuk, hogy olyan vezetők irányítják európát, akiknek már nem csak viselkedésük, de szavaik és gondolataik is mellőzik a józanságot és az európai szolidaritást, továbbá ostoba módon arra törekednek, hogy az unió tagjait egymás ellen fordítsák.

Kiállunk a nemzetek Európájának gondolata, a szuverén nemzetek történelmi együttműködésének alapgondolata és az európai értékek képviselete mellett. Hitünk szerint, az európai szabadság, a keresztény morál, a görög filozófia és római jog alappillérein áll, amit évszázadok viszályai, világháborúk, diktatúrák és hatalmasok sem tudtak elsöpörni.

 


%d blogger ezt szereti: