Sopron.info.hu

Soproni Tavaszi Napok: Megnyílt a FidelissmArt kiállítása

  2018 Már 12 / #kultúra

Bizony, ismét eltelt egy esztendő és ismét kezdetét vette a Soproni Tavaszi Napok programsorozat, amit 2018. március 10. és április 12. között rendeznek a leghűségesebb városban.  Az rendezvénydömpingnek az egyik első programja egy kiállításmegnyitó volt a Munkácsy-teremben, amelyen a soproni képző- és iparművészekből álló FidelissimArt alkotói kör munkáiból állítottak ki egy válogatást.

A kiállításmegnyitó egyben a Soproni Tavaszi Napok hivatalos megnyitóeseménye is volt, amelyen Pataki András, a Pro Kultúra Nonporfit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy minden korosztályt szeretnének megszólítani a legszélesebb műfaji kínálat és a megújulás jegyében, amire az idei programfolyam mottója a „Hajtás!” is utal. Ez a mottó egyben a tavaszi rügyfakadásra, a lendületre, a mozgásra, de az új életmódnak, szokásoknak is a kezdetét jelentheti, a megújulni vágyással, a lelki egészség megőrzésével együtt. A megújulás jegyében igyekeztek műfaji megkötések nélkül számtalan gazdag és tartalmas programot felsorakoztatni, amelyre sok szeretettel várják a látogatókat.

Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy  mindig nagy öröm, ha egy helyi programsorozat nyitórendezvénye egy olyan esemény mint ez a kiállítás, ahol soproni és magukat soproninak valló művészek alkotásait csodálhatjuk meg. Hozzátette, hogy városunk értékei szinte felbecsülhetetlenek és megszámlálhatatlanok, amelyekre igazán talán akkor döbbenünk rá, amikor ilyen kulturális rendezvény születik, mint ez a kiállítás, amely igazán méltó nyitóeseménye a Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozatnak. A tavasz mindig a megújulás az újjászületés időszaka – tette hozzá –  ami városunk kulturális életében is mindig egy új fejezetet nyit,  így az a bőséges kínálat, amit az idei esztendőben kínál a város illetve a Pro Kultúra Kft. minden bizonnyal elnyeri a tetszését a soproniaknak és az idelátogató turistáknak is és jó hírét viszik szerte a világban a leghűségesebb városnak.

A Soproni Tavaszi Napok nyitókiállását, a FidelissmArt Alkotó Kör tárlatát Eszik Alajos festő, grafikus, illusztrátor gondolatai nyitották meg, aki kiemelte, hogy ezen a tárlaton a leghűségesebb város, leghűségesebb művészeinek alkotásait láthatjuk, akiknek  a kiállított alkotásaik egytől-egyig viselik azokat az egyedi értékeket és különlegességeket, amelyek a művészek egyediségét és látásmódját, alkotói szabadságát prezentálják.

A megnyitóünnepségen közreműködött Kónyai Flórián (hegedű) és Sárközi Gábor (nagybőgő) is, akik kifejezetten erre az alkalomra írt műveket adtak elő és akik a Soproni Tavaszi Napok sokszínűségét bemutatva, több zenei műfajt prezentálva  színesítették az eseményt.

A FidelissimArt kiállítás egy nagyon színes és gazdag művészi világot mutat be, hiszen láthatunk grafikákat, festményeket, képzőművészeti alkotásokat is, amelyek valójában mind elvarázsolják a látogatókat, hiszen valódi remekművek. A tárlat alkotóművészei  Edőcs Márta, Gáspárdy Tibor, Gerencsér Pán Tamás, Kovács-Gombos Gábor, Magyar Mónika, Soltra E. Tamás, Sulyok Gabriella és Szőcs Géza, akiknek munkáit  2018. április 15-ig lehet megtekinteni a Liszt Központ Munkácsy-termében.

 

fotók: Leczovics Zsolt


%d blogger ezt szereti: