Sopron.info.hu

Speedmarathon: Ajánljon traffipax helyeket a soproni rendőrségnek!

  2018 ápr 17 / #Cikkmix

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol  2018. május 14-étől egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

Soproni speedmarathon / fotó: Leczovics Zsolt – cyberpress.hu archívum

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar Rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez.

A kampány ötlete Németországból származik, ahol hat évvel ezelőtt az egyik szövetségi állam lakosait kérték meg a hatóság munkatársai, hogy szavazzanak arra a helyre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötlet nemzetközileg nagy tetszést aratott és azóta minden évben valamennyi TISPOL tagállam alkalmazza.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz a magyar közutakon.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok 2018. április 17-e 00.00 órától május 3-a 24.00 óráig, az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják, amely megyénkben ( így természetesen a soproni javaslatokat is beleértve ) a :

speedmarathon@gyor.police.hu

 

Soproni speedmarathon / fotó: Leczovics Zsolt – cyberpress.hu archívum

 

 


%d blogger ezt szereti: