Sopron.info.hu

Suhancok törtek fel és loptak kocsikat – elkapták a bandát

  2011 máj 13 / #helyi

A Soproni Rendőrkapitányság nyomozói május 11-én szerda éjjel fogták el azt a hattagú csoportot, akik gépkocsifeltörésekre, gépkocsilopásokra, valamint lakásbetörésre specializálódtak. Az elkövetői kör a mai napon egy újabb gyanúsítottal bővült – adta hírül csütörtökön a police.hu.

A 17-20 év közötti csapat – 6 fiú, 1 lány – kontójára eddig 15 bűncselekmény írható. Többek között annak a hat személygépkocsinak a feltörése is, melyet előző este, május 10-én, kedd éjszaka követtek el.

A fiatalokból álló társaság Sopron egyik garázssorán tört fel négy garázst, gázolajat, autófelniket, navigációs rendszert vittek magukkal. A rendőrök az egyik garázsban megtalálták és lefoglalták azt a Seat személygépkocsit is, melyet az elkövetők egy pápai családi házba történő betörés alkalmával, egymillió forint értékű lopott ékszerekkel együtt vittek magukkal.

A rendőrség folytatja a nyomozást, az ügyben további bűncselekmények felkutatása várható. A Soproni Rendőrkapitányság az elkövetők közül eddig három főt vett őrizetbe, egy fiatalkorúnak, pedig előzetes letartóztatását kezdeményezte. A lopási érték jelenleg mintegy öt millió forintra tehető.

automenedzser.hu