Sopron.info.hu

Szakács Gyula az LMP soproni jelöltje a közelgő választásokon

  2018 feb 15 / #csak úgy

Sajtótájékoztatón mutatta be csütörtökön jelöltjét az LMP Soproni Szervezete, így már biztos hogy a közelgő országgyűlési választásokon ebben a térségben Szakács Gyulát indítja a párt. Az eseményen a sajtó képviselőit Varga Zoltán kampányfőnök köszöntötte, majd kicsit részletesebben is bemutatta jelöltjüket.

Szakács Gyula képviselőjelölt (b) és Varga Zoltán kampányfőnök (j) fotó: cyberpress.hu

Szakács Gyula 1954-ben született és immár 28 év él és dolgozik Sopronban vállalkozóként, a digitális nyomtatással, könyvkötészettel és emblémázással foglalkozó Triton & Print Kft. tulajdonosaként. A közéleti kérdések iránti érdeklődésének köszönhetően folyamatosan részt vett a helyi és országos szintű társadalmi és vállalkozói érdekvédelmi munkákban.

Szakács Gyula 2010 óta vesz részt az LMP tevékenységében. A párt 2013. évi szétválása után gyakorlatilag megszűnt a győri szervezet és a megyei szervezetet akkor a soproni csoport alkotta. Ebben a helyzetben vette át a megyei elnökséget Szakács Gyula, azzal a céllal, hogy felépítse, majd újra megszervezze a zöldpárt megyei tevékenységét. Ennek eredménye az volt, hogy alig egy év alatt, a 2014-es választásokon már mindegyik választókerületben volt a pártnak megyei jelöltje. Ezt követően a soproni önkormányzati választásokon is az országos átlagot meghaladó eredményt ért el az egyéni választókerületében.

Az IPOSZ országos és a Gazdasági Kamara megyei elnökségi tagjaként volt alkalma megismerni és megtapasztalni a magyar gazdaság politikai irányításának “visszásságait” úgy országos, mint megyei szinten. Személyes tapasztalata, hogy az 1990. évi rendszerváltás óta eltelt közel három évtized után a magyar társadalom még mindig nem a valódi demokrácia előnyeit élvezi, hanem azt kell látnia, hogy egy szűk réteg semmitől nem zavartatva ellopja, feléli és elherdálja a jobb jövőhöz, az egészségesebb élethez való lehetőségeket.

Az LMP kongresszusi küldöttjeként is folyamatosan azon dolgozott, hogy a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés kérdései mellett a jelenlegi politikai elit korrumpálódása, a baloldali-jobboldali felosztás értelmetlensége minél nagyobb hangsúllyal jelenjen meg a közvélemény előtt.

Szakács Gyula / fotó: cyberpress.hu

Szakács Gyula a sajtóbemutatkozáson elmondta, hogy Sopron országgyűlési képviselőjeként kíván dolgozni a magyar emberek tisztességes fizetéséért, a műkődő egészségügyért, a tanulóknak valódi tudást biztosító minőségi oktatásért, a korrupcióban érintettek megbüntetéséért és az ellopott vagyonok visszaszerzéséért. Hozzátette, hogy képviselőként mindent megtenne a hazai kis- és középvállalkozások kiemelt támogatásáéért, a családtámogatás keretében pedig egy valódi bérlakás-program elindításáéért.

Szakács Gyula kiemelte, hogy külön nagy figyelemet kíván fordítani a nyugdíjak értékének megőrzésre valamint azért, hogy Magyarország és annak valamennyi állampolgára végre a XXI. század nyertese legyen.

Szakács Gyula zárszóként kiemelte, hogy nem hajlandó elfogadni azt, hogy a nép továbbra is csak fizető nézőközönség lehessen a saját hazájában, ahol a színjátékban a rendezők a színfalak mögött elosztják maguk között a jövőnket, az egészségünket, az élhető élethez való lehetőségünket és jogunkat!

fotó: cyberpress.hu

 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy sok szeretettel várják Sopron és térségéből mindazok jelentkezését, érdeklődését vagy kérdését, akik egyetértenek a párt által képviselt gondolatokkal és az alábbi e-mail címen örömmel fogadják a leveleket: lehetmassopron@gmail.com


%d blogger ezt szereti: