Sopron.info.hu

Szélesebb és jobb lesz a Piknik út a hazai szakaszon is!

  2018 okt 22 / #Cikkmix

Jó hírnek számító eredmény született a Piknik út ( hivatalos nevén a 8532 jelű út ) magyarországi szakaszának felújításával és megszélesítésével kapcsolatban, hiszen a napokban a projekt kivitelezőjének kiválasztására irányuló nyílt közbeszerzési eljárás sikeresen zárult és már csak a kivitelezési szerződés hatályba lépéséhez való támogatási szerződés aláírására van szükség. Erről a beruházásról, közbeszerzési eljárásról még 2017 áprilisában számoltunk be , de ami örömteli, hogy most úgy tűnik lassan a célegyenesbe kerül. Az említett útszakasz, ami az elmúlt években már egyre nagyobb forgalmat bonyolít le az Ausztriában munkavállalók ingázása miatt, egyébként már évek óta nem a Soproni Önkormányzat kezelésben van, hanem a Magyar Közút hálózatába tartozik, így a gyakorlatban nem helyi forrásokat használnak fel a készülő projekthez, hanem állami keretet. 

Mutatjuk mennyivel lesz szélesebb az út / Illusztráció: cyberpress.hu

A forrás tehát rendelkezésre áll, a közbeszerzési eljárás is sikerrel zárult, így az építkezés akkor indulhat meg, ha a kivitelezővel a szerződés aláírása megtörténik, amelyben hivatalosan is rögzítik a projekt indulási és befejezési dátumát, amely munkálatok a tervek szerint egyébként közel fél évig tarthatnak.  Jó hír az is, hogy a kivitelezés megkezdése előtt a NIF Zrt. bővebben is beszámol majd a beruházás részleteiről  és egy lakossági tájékoztató megtartását is tervezik a nyertes kivitelezővel közösen, ahol a projekt műszaki tartalmán túl, a munkálatok ütemezéséről, tervezett forgalmi változásokról is tájékoztatni fogják az érintetteket.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a meglévő jelenleg 5 méter széles aszfalt burkolatú 8532 jelű út  több mint 3,5 km hosszban, 9 m koronaszélességgel és 6 méter burkolatszélességgel fog rendelkezni, amelyből az első 550 méteren (  a sopronkőhidai bekötőtől ) egy új, 6 m széles burkolatú út építése is megvalósul a meglévő út mellett,  környezetvédelmi illetve az ott található lakóingatlanok zajmentesítése miatt, így várhatóan a kereszteződés ( a fegyház irányába ) kerül majd. A projektben szerepel egyébként tíz darab útcsatlakozás kiépítése is illetve 370 méter hosszban vízvezeték kiváltás is. Az első szakasz – ami helyett új épül majd – természetesen megmarad és a későbbiekben szervizútként fog funkcionálni, ami jó hír azoknak, akiknek ott rendelkeznek ingatlannal.

Jelenlegi állapot a magyar szakaszon / fotó: cyberpress.hu

Mindeközben jó ütemben halad a határátlépőtől egészen St. Margarethen ( Szentmargitbánya ) községig vezető osztrák tulajdonban lévő út rekonstrukciója, ahol szomszédaink is új aszfaltburkolattal és szélesebb aszfaltcsíkkal látják el a saját szakaszukat.

 

 

 


%d blogger ezt szereti: