Sopron.info.hu

Tárd ki a szíved! Tavaszváró délutánt szervez a Karitász Harkán! Gazdag programkínálat!

  2018 ápr 11 / #hírek

A Sopron melletti Harka régóta aktívan működő önkéntes karitász-csoportja a tavalyi év után idén is megrendezi nagyszabású Tavaszváró délutánját, melyet a szervezők ezúttal a családok megszólításának igényével kötnek össze, a Családok Évének programjaihoz illeszkedően.

illusztráció / fotó: Leczovics Zsolt

A harkai karitász-önkéntesek általános tapasztalata, hogy korunkban a testi, fizikai rászorultság enyhítése mellett egyre fontosabb a lelki segítségnyújtás. A Magyarország Kormánya által a 2018-as évre meghirdetett Családok Éve, melyhez a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is csatlakozott, lehetőséget teremt arra, hogy a korábbiaknál hatásosabban hívjuk fel a családok figyelmét arra, hogy szánjanak minőségi időt egymásra. Erre kínál remek alkalmat változatos programjaival április 14-én, szombaton a harkai focipályán megrendezendő Tavaszváró délután.

A 13 órakor kezdődő LIFT-koncert után 14 órakor Németh Antal plébános, Szabó Károly polgármester és Dr. Juronics Ilona szervező nyitja meg a rendezvényt. Ezután frissítő torna kezdődik, majd „a gördeszkás pap”, Lendvai Zoltán rédicsi plébános tart előadást „a legsportosabb pápáról”, Szent II. János Pálról. 14.30-tól kispályás focibajnokság kezdődik, majd Lali bohóc érkezik, a visegrádi Szent György Lovagrend tart lovagi torna-bemutatót, felvonulnak a Soproni Huszárok, zenélnek a Harkai Fúvósok, továbbá családi sorverseny, légvár, fajátékok, tombola és zsákbamacska várja a résztvevőket. A rendezvényen a helyi bölcsőde, óvoda és iskola összesen 68 gyermekének rajzai is megtekinthetőek lesznek. A délután zárásaként, 18-24 óráig a harkai Varga Kávéház afterparty-t rendez.


%d blogger ezt szereti: