Sopron.info.hu

Több mint 330 millióból két iskola és a GYIK energetikai felújítása kezdődhet el Sopronban

  2018 jan 11 / #Soproni Hírek

Sopron önkormányzata pályázatot nyert el a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, így Európai Uniós és kormányzati támogatással hamarosan több közintézmény esetében is energetikai felújítások kezdődhetnek meg. A Lackner Kristóf Általános Iskola, Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola, Gyermek és Ifjúsági Központ korszerűsítésére kiírt közbeszerzési eljárás ajánlattételi határideje a napokban jár le. összeszedtük mi tartozik a fejlesztési csomagba.

Elöljáróban említenénk, hogy az energetikai korszerűsítéssel mindenképpen jól jár a városvezetés, hiszen a jobb hőszigetelési és energiafelhasználási megoldásokkal az ingatlanok üzemeltetése során költségeket takaríthatnak meg. Új technológia beépítésével, akadálymentesítéssel az épület állagjavítása mellett persze az esztétikai megjelenés is felfrissül, ami valljuk be, nem elhanyagolható szempont bizonyos intézmények esetében.

 

Lackner Kristóf Általános Iskola

A nyílászárók lecserélése, 2259 m² homlokzati szigetelés, 2646 m² tetőfelület hő- és vízszigetelés készítése a projekt része. Három darab mozgáskorlátozott parkolóhely, rámpa és akadálymentesített mosdó kialakítása szerepel a tervek között, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése szükséges, hőszabályozó szelepek és radiátorok kerülnek felszerelésre a kiviteli tervben foglaltak szerint. Az épület tetején 17 kW-os megújulóló energiával működő erőmű fog dolgozni, amit 72 db napelem táplál majd.

 

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola

A fejlesztés célja ebben az esetben az elavult homlokzati héjburok és a fűtés korszerűsítése. Az összekötő folyosó összes homlokzati nyílászárói, valamint az öltözői folyosó déli homlokzati két szárnyú bejárati ajtaja lecserélésre kerülnek. Az egyedi gyártású fix ablakok korszerű műanyagtokos nyílászárókra cserélődnek, ahogyan a két fa ajtó is elbontásra kerül. Hőszigetelő vakolatrendszerrel újítják fel az épületet, összesen 765 m2-es felületen. A tornatermi és az öltöző rész teljes, 973 m2-es tetőfelülete hőszigetelést és PVC hegesztett vízszigetelést kap. A fűtéscsővezeték megmarad, azonban lapradiátorokat szerelnek fel.

Gyermek és Ifjúsági Központ

Ahol szükséges, ott a homlokzati nyílászárók és hozzátartozó kiegészítő épületelemek építése és cseréje történik. A homlokzati felületképző és hőszigetelő munkák összesen 1624 m² felületen zajlanak. Az ingatlan tetején a meglévő mellé egy másodlagos szigetelési rendszert is kialakítanak, valamint a fűtés is megújul. Lecserélik a kazánokat, két120 kW-os, kondenzációs gázkazánra. A melegvíz ellátását egy 750 l-es, indirekt fűtésű tárolóval biztosítják. Ahol szükséges, ott a hőleadók is cserélendők lesznek. A projekttel arányosan akadálymentesítés is szerepel a tervek közt, mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkoló kialakítást egy meglévő gépkocsi beálló átépítésével, valamint egy akadálymentes WC-vel, a rámpa-előlépcső szükséges mértékű átépítésével.

A beruházások TOP pályázati forrásából, 100%-os finanszírozási támogatásból összesen nettó 336 millió forintból valósulnak meg. A jereváni piros iskolára jut a legtöbb, ott 175 milliós részköltséggel számolnak, a fenyőtéri iskolára 32 millió, a GYIK-ra 129 millió jut.

 

Készült a Közbeszerzési Hatóság 17773/2017 iktatószámú felhívása alapján


%d blogger ezt szereti: