Sopron.info.hu

Tüdő az élet – Boban Markovic

  2007 aug 31 / #zene

Tüdő az élet - Boban MarkovicVasárnap óta bizonyított tény az, hogy Boban Markovic a Balkan legjobb trombita játékosa. Ő és rézfúvós zenekara, csodával határos módon élhették csak át a vasárnapot!? Szombathelyi fellépésük után, este a Soproni VOLT teraszon adhatták elő, élőben kultúrájuk egyik fontos elemét, a zenét. Tizenketten kísérték, köztük fia is, Marco, aki szintúgy, mint Édesapja, kész tehetség. Ezek a férfiak végtelen tüdő energiával megtöltve járják a világot, és fújják szét a közönség agyát! Sopronban is ezt tették.

Sajnos nem szabad ég alatt. Nem tudom, mi okból kényszerült a koncert a terasz alá?! Már az első szám után érződött az emberekből áradó melegség. Aki ropta, az hamar leizzadta magát. Kint le lehetett ülni, amit sokan ki is használtak, a dunsztos légkört elkerülve. A muzsika pörgött, néha már nem is lehetett lábbal követni a ritmust. Én meg sem próbáltam. Én a tüdő működésével voltam elfoglalva. Hogy lehet ezt szuszszal bírni? Egy koncert még oké, de egy nap kettő? Egy héten öt koncert? Tizennyolc napból, tizenkilenc? Lehetséges. Hihetetlen tehetségek terjesztik a Szerb kultúrát , akik kotta nélkül is, professzionálisan zenélnek együtt.

Tüdő az élet - Boban Markovic400D 019.jpgTüdő az élet - Boban Markovic

Ez a koncert volt az idei nagy meglepetés számomra. A közönség tudta mire megy fel a soproni Kempingbe, csalódott arcot nem is láttam. Csak amikor végleg vége lett. 

[gv data=”http://www.youtube.com/v/irPfxsw6tf0″][/gv]

[gv data=”http://www.youtube.com/v/jCJb89Ycx8I”][/gv]

[gv data=”http://www.youtube.com/v/edlEEu2A5h4″][/gv]

Fotó: lozsijedi

Videó: pauljavor

Szöveg: zsuzsesz