Sopron.info.hu

Új közösségi térrel gazdagodott a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

  2018 Már 23 / #Soproni Hírek

Hivatalosan is átadásra került a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola új aulája, amely közel 300 millió forint önerőből épült meg, és aminek a megvalósításához az evangélikus egyház 50 millió forinttal járult hozzá. Igaz, az új közösségi teret már a március 15-i ünnepségen már használta az iskola közössége, de a hivatalos avatóra és az ünnepi istentiszteletre most került sor.

Rajnai Károly, az intézmény igazgatója az ünnepségen köszöntőjében kiemelte, hogy egy évtizedes álmuk vált valóra azzal, hogy birtokba vehették a két épületszárny közötti közösségi teret, amelynek kivitelezési munkálatai tavaly májusban kezdődtek és amely hely végre méltó otthona lesz a közös áhítatoknak. Az új aulában a tervek szerint  kiállításoknak is helyet adnak majd a jövőben, de az alapfunkcióját tekintve természetesen ez lesz az intézmény rendezvényeinek is az otthona.

Az ünnepi avató ünnepségen a közösségi teret Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke avatta fel az istentiszteletet követően, majd az intézmény diákjainak  irodalmi műsora és énekkaruk színvonalas fellépése színesített.

 

(fotók: Leczovics Zsolt)


%d blogger ezt szereti: