Sopron.info.hu

Új miniszter felügyeli a fertődi Esterházy-kastélyt

  2018 aug 04 / #Cikkmix

Az MVM és a Szerencsejáték Zrt. tulajdoni joga mellett több kastély és hotel felügyeletét is megkapta a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, amely döntés értelmében így a fertődi Esterházy-kastély is a Bártfai-Mager Andrea által vezetett tárcához került. – számolt be a napi.hu.

kép forrása: termalfurdo.hu

A Magyar Villamos Művek mellett,  a regionális vízművek, a regionális közlekedési központok, valamint a Volánbusz, a Szerencsejáték Zrt., és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt. tulajdoni joga is átkerült a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszterhez, amelynek továbbá számos kastély és hotel felügyelete is gazdagítja a portfólióját. Egy szerdán megjelent miniszteri rendelet értelmében ugyanis a fertődi Esterházy-kastélyt, a gödöllői Grassalkovich-kastélyt és a keszthelyi Festetics-kastélyt is Bártfai-Mager Andrea felügyelete alá helyezték a 2022-es esztendő végéig. Eddig egyébként ezeknek a felügyeletét Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere látta el.

Szintén a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszterhez került át a háromcsillagos Nereus Park Hotel Balatonalmádiban, amely szálloda közvetlenül a Balaton partján, egy 2 hektáros parkban fekszik, saját stranddal, zárt parkolóval és vitorláskikötővel is rendelkezik. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a komáromi Monostori erőd tulajdoni jogát is Bártfai-Mager Andrea kezébe adta, amit egyébként jelenleg közel hatmilliárd forintból újítanak fel.

A nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter közvetlenül Orbán Viktor miniszterelnök alá tartozik. A cikk kitér arra is, hogy Bártfai-Mager Andrea a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben tanácsadóként számít Szivek Norbert szaktudására is, aki szerdán jelentette be, hogy augusztus 31-i hatállyal távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő éléről. A távozást a társaság megváltozott feladat- és hatáskörével indokolta. – számol be a portál.


%d blogger ezt szereti: