Sopron.info.hu

Új tulajdonos Sopronban – Carrefour Group

  2007 szept 14 / #helyi

Új tulajdonos Sopronban - Carrefour GroupCarrefour Olyan áruházlánc, ami kezdetben útkereszteződés (franciául: carrefour) közelében épült Annecy-ben (70 km-rel a Genfi-tótól délre, 450 méter magasban, a hasonló nevű tó partján fekszik).

Megszabadultunk ettől az újgazdag napóleon fóbiás román-magyar-osztráktól, akinek fő célja a csapattal, saját egójának fényezése volt, és aki dilettáns döntéseivel megállította felemelkedőben lévő (középmezőny eleje, kupagyőzelem) soproni foci fejlődését. Az új tulajdonos, aki személy szerint talán nem is tud az FC Sopron-beli tulajdonszerzésről, egy profi piaci cég, akinek döntéseit csak a piaci viszonyok fogják meghatározni. Lehet, hogy a telek kell nekik, bár nem hiszem, hogy ilyen kicsiben gondolkoznának, de lehet, hogy az esetleges magyarországi szerepvállalásukhoz keresnek reklámfelületet. 

Ami viszont nagyon valószínű:

– nem lesz havonta edzőcsere

– nem leszünk román utánpótlás központ fiókcsapata

 – nem a 11.-ik hely lesz a célkitűzés

– a csapat kommunikációja értelmezhető lesz

Reméljük a legjobbakat

A Carrefour egy nemzetközi áruházlánc, amit Franciaországban alapítottak. A világ második legnagyobb ilyen cége az amerikai Wal-Mart után. 1060 hipermarkettel (Carrefour) 2425 szupermarkettel (Carrefour Express, GB, Champion, Globi, Norte, GS) 5789 diszkontáruházzal (Dia, Ed, Mini Preço) 4671 kisbolttal (Shopi, 8 a Huit, Marchè Plus, Proxi, Contact, Diperdi, Smile Market) 154 Cash & Carry áruházzal (Promo Cash, Docks Market, Gross) rendelkeznek világszerte.

Bár sokáig híresztelték, hogy a francia óriás be akar törni a magyar piacra, nem nyitott hipermarketet Magyarországon, bár tárgyaltak róla. Olyan elgondolások születtek a Carrefour letelepedésével kapcsolatban, hogy a Duna Pláza mellett, vagy a hamarosan nyíló Aréna Plázában fog először áruházat nyitni és megkezdeni egy országos lánc kialakítását. Felmerült az is, hogy már egy meglévő országos hipermarket láncot vásárol fel (Cora).