Sopron.info.hu

Újfajta diáksportfesztivál volt Beleden

  2018 nov 06 / #hírek

2018. novemberében négy vidéki helyszínen kerül megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) új sportrendezvénye, a DO60 Diáksportfesztivál, amelyből november 6-án már le is zajlott az első rendezvény, mégpedig Beled településen. 

A továbbiakban november 8-án Nagybajom, november 12-én pedig Nagykanizsa és Kozármisleny alsótagozatos diákjai sportolhatnak majd együtt a közösségi és játékközpontú szemléletmód jegyében.

Az új típusú sportrendezvényen az első és második évfolyamos tanulók készségfejlesztő ügyességi játékokon vesznek részt, a harmadikos és negyedikes gyerekek játékainak tematikája pedig a szivacskézilabda.

A fesztivál típusú lebonyolítási rendszerben megvalósuló sporteseményeket az MDSZ kísérleti jelleggel teszteli az alsó tagozatos gyermekek körében, 2020-ig összesen 20 helyszínen. A DO60 Diáksportfesztiválok egyik alapja a multisport szemléletmód, melynek célja, hogy az egyes
állomásokon megjelenő kisjátékokat kipróbálva a gyerekek mozgásműveltsége szélesedjen, alapvető mozgáskészségeik fejlődjenek, és minél többen minél több mozgásformával, sportjátékkal ismerkedjenek meg, biztonságos és motiváló pedagógiai környezetben.

A szövetség hosszú távú célja, hogy a társas- és játékközpontú, azaz nem az eredményekre és a győzelemre összpontosító eseményeken és a mozgás élményén keresztül a gyerekek életébe beépüljön a legalább napi 60 percig tartó testmozgás igénye. Ez a közepes-erős intenzitású mozgásmennyiség az Egészségügyi Világszervezet, a WHO ajánlásának felel meg az 5-17 éves korosztályban. Az események az EFOP-3.2.10-16-2016-0001 jelű, Tehetséggondozás sport által. c kiemelt projektje keretében, 2018 és 2020 között valósulnak meg.

 

A Magyar Diáksport Szövetség

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították és mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. Az MDSZ küldetése, hogy a testnevelés és a sport minden gyermek életének részévé váljon, egész életen át. A szervezet testmozgás- és sportprogramokon keresztül támogatja az önkéntesség, valamint a társadalmi befogadás szemléletének erősítését, fejlesztését Magyarországon. A Magyar Diáksport Szövetség állandó kapcsolatban áll szinte valamennyi magyarországi iskolával, és minden évben megrendezi a Diákolimpiát®, amely az egyetlen országos tanulmányi verseny a diáksportban.


%d blogger ezt szereti: