Sopron.info.hu

Újraélesztéshez használt lélegeztetőgépeket adományoztak az újszülött osztálynak

  2018 máj 10 / #hírek

A Rotaract Club adományából vásárolt új lélegeztetőgépet a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány a kórház Újszülött részlegének. Az idő előtt érkezett babák biztonságos ellátását segítő műszereket az adományozó civil szervezet képviselőjének jelenlétében mutatták be a Soproni Gyógyközpontban.

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Komornoki László társadalmi felelősségvállalásuk elismeréséül köszönőlapot nyújtott át Hatos Viktóriának, a Rotaract Club alelnökének. / fotó: Leczovics Zsolt

A Rotaract Club tagjai, 18-30 év közötti fiatalok több mint 7 éve tevékenyen részt vesznek a város civil életében. Évente szerveznek élelmiszergyűjtést karácsony és húsvét időszakában, segítettek beteg gyermek külföldi műtéti költségvállalásában, és idén a Soproni Gyógyközpont Újszülött részlegének adományoztak több mint 500 ezer forintot.

Az adományból két NeoFlow újraélesztéshez használt készüléket vásárolt az Alapítvány, melyet az Újszülött részlegen már üzembe is állítottak – jelentette ki a sajtótájékoztatón dr. Komornoki László kuratóriumi elnök.

NeoFlow újraélesztéshez használt készülék / fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Gelencsér Éva részlegvezető főorvos elmondta, hogy évente megközelítőleg 1000 szülés történik az intézményben és rendszeresen adódnak intenzív beavatkozást igénylő esetek. A most átadott műszerek a légzési nehézségekkel küzdő, érett vagy koraszülött babák biztonságos ellátását segítik. A szülést követően nyújtott intenzív ellátás minősége meghatározza a babák későbbi életminőségét. Fontos, hogy ehhez a legmodernebb eszközök álljanak rendelkezésünkre – tette hozzá a főorvos.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Az Alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy az adóbevallási időszakban fontos, hogy mindenki lehetősége szerint segítse a civil szervezeteket, és ezúton is köszönetet mond minden adományozónak! Az 1%-os adófelajánlásból befolyó összeg minden egyes forintja 100%-ban a betegellátás fejlesztésében hasznosul kórházunkban. Kitűzött céljaink között szerepel az ápolási feltételek, a diagnosztikai szolgáltatások, a koraszülött ellátás, valamint az aneszteziológiai és műtéti tevékenység eszközhátterének fejlesztése.

 

Köszönet mindazoknak, akik ebben a formában is szívükön viselik az intézmény támogatását!

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány

Adószáma: 18980749-1-08

Bankszámlaszáma:17600011-00004530-00200004

 

 


%d blogger ezt szereti: