Sopron.info.hu

Vannak még tartalékaink! – 2. rész

  2009 máj 03 / #lapszemle

A felejthetetlen emlékeket hozó bajnokság végén Székely Norbert vezetõedzõnkkel ültünk le egy évzáró beszélgetésre. Ezúttal a riport második felét olvashatják.

Nagyon fiatal csapat volt a kezed alatt. Ez nem újdonság számodra, de ezen a szinten mégis mennyiben kívánt speciális munkát tõled?

Arról már ejtettünk szót, hogy egy felgyorsult játékot alakítottunk ki, mely az idõ haladtával kezdett leegyszerûsödni is. Ez a modern kosárlabda jellemvonása. Egy csapatnál, egy adott szerkezethez mindig az edzõnek kell megtalálnia a legmegfelelõbb játékrendszert, mely úgy gondolom tökéletesen sikerült.

Ebben nagy szerepe volt Serynek, aki támogatott, megerõsített abban, hogy erre kell haladnunk, szakmailag ez az ideális út. Az, hogy jóval több volt a fiatal, mint egy átlagos csapatban, nem jelentett gondot. Fiatalokkal és rutinos játékosokkal is jól tudok együtt dolgozni.

Ahogy a szezon során, úgy ezúttal is hangsúlyoztad, modern kosárlabdát szeretnél játszatni a csapattal. Sikerült teljesen felépíteni azt a játékot, amit elterveztél a szezon elõtt?

Ha ez így lenne, akkor nem csinálnám tovább. Ebben a csapatban azonban vannak még tartalékok, kihívások, melyeket jövõ évben még jobban ki kell aknázni. Hiszek benne, hogy van még elõrelépés a számunkra!

Magasra tettétek a lécet. Meg tudtok birkózni a megnövekedett elvárásokkal?

Az elvárások a korábbi években is magasak voltak. Azzal, hogy FINAL4-ba jutottunk, nem növekedhettek az elvárások, mivel nem ez a realitás. A mi játéktudásunk feletti kategóriába kerültünk ezzel a kiugró teljesítménnyel.

A jövõben is lesz esélyünk, lehetõségünk, hogy odajussunk a legjobb négy csapat közé, de nem szabad, hogy ez legyen az elvárás ezzel a csapattal szemben. Ezt mindenkinek meg kell értenie! Az elsõdleges cél továbbra is a Bajnokság és a Kupa elsõség, illetve, hogy az Euroligában minél jobban szerepeljünk.

A hazai vizeken azonban kibérelhetjük akár hosszabb távon is a trónt?

Erre törekszünk! Hosszú távon szeretnénk a csúcson, az élvonalban maradni, de látni kell azt is, hogy ez nem jelenti azt, hogy ezentúl mindig mi nyerjük a bajnokságot. Egyre jobban erõsödõ, nagyon jó csapatok vannak a hazai mezõnyben is. A következõ években szerintem sokkal polarizáltabb lesz a bajnokság. Ennek a magyar nõi kosárlabda szempontjából örülök, de el kell fogadni azt is, hogy ezzel együtt megnõ a kihívók száma is, és nehezebb lesz az élen végezni.

Hosszú, nehéz szezont hagytunk magunk mögött. A nyárra mik a terveid? Pihenés, vagy kosárlabda továbbra is?

Nem szakadok el a kosárlabdától, de a pihenésre is nagy szükségem van. Az Európa-bajnokságot és a korosztályos utánpótlás rendezvényeket biztosan nyomon fogom követni. Szeretnék több helyre is eljutni. Egyrészt érdekel a következõ generáció munkája, illetve mi is ebbõl tudunk meríteni.

Ez esetben aktív pihenést kívánunk!

Köszönöm! Szeretném még megköszönni mindenkinek, aki támogatott minket a szezon során. A sikerünk, az õ, a Ti sikeretek is! Minden kosárlabda barátnak jó pihenést kívánok a nyárra!

wb-sopron.com