Sopron.info.hu

Városháza: Beiktatták Sopron új önkormányzati képviselőjét!

  2018 Sze 07 / #hírek

Rendkívüli közgyűlést tartott a soproni önkormányzat péntek délután, amelynek kezdetén egy képviselői beiktatásra és egy lemondás bejelentésére  is sor került. Elsőként a nyári időszakban, az időközi választásokon a szavazók bizalmát elnyert Filep Márk hivatalos beiktatására és eskütételére került sor, aki ezentúl – mondhatni folytatva azt a munkát amit előtte Barcza Attila megkezdett – a belvárosiakat képviseli a testületben. A hivatalos beiktatáson  Dr. Ocsák József, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a közgyűlést a nyári voksolás hivatalos eredményéről, majd Filep Márk letette a képviselői esküjét. Ezt követően került sor arra a bejelentésre, amit dr. Kovács Gábor aljegyző olvasott fel és amelynek tárgya az volt, hogy lemondott mandátumáról Vörös Viktor képviselő, aki így már augusztus 31. óta nem tagja a testületnek. ( Riportunk itt olvasható a lemondott képviselővel. )

A rendkívüli közgyűlésen mindezek után négy napirendet tárgyaltak a képviselők, amely előterjesztésekben a városban zajló beruházások területeinek az átminősítése került fókuszba, amelyek azért fontosak, mert ezek nélkül nem indulhatnak be a fejlesztések.   Ezek közül eldőlt többek közt az is, hogy az új  Innovációs Technológiai Központnak kijelölt helyszín is átminősítve lett ipari-gazdasági területnek, amelynek helye Sopron délkeleti gazdasági területe mögött található.

A közgyűlésen újraosztották a bizottsági helyeket is, hiszen Filep Márk “érkezésével” erre lehetőség adódott, így eldőlt hogy a most beiktatott belvárosi képviselő tagja lesz az Gazdasági, ifjúsági, turisztikai és sportbizottságnak valamint a város Költségvetési bizottságának is. A testület elfogadta azokat az előterjesztéseket is, miszerint  Csiszár Ákos lesz ezentúl a Költségvetési Bizottság elnökhelyettese valamint Péli Nikoletta a Gazdasági, ifjúsági, turisztikai és sportbizottság alelnöke.

 

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt


%d blogger ezt szereti: