Sopron.info.hu

Vereséggel búcsúzott a Nemzeti Bajnokságtól az SVSE

  2018 máj 28 / #hírek

Vereséggel búcsúzott a Soproni VSE. labdarúgócsapata az NB II.-es bajnokságtól vasárnap és az is erősen kérdéses még továbbra is, hogy a jövőben hol folytatja az együttes a szereplését. “Normál üzemmódban” az idei bajnokság eredményeit tekintve a harmadosztályba kerülne az együttes, hiszen az NB II-ben 38 mérkőzésen mindössze 20 pontot tudtak gyűjteni a vasutas legények és ez abszolút kiesést jelent, de itt sajnos nem ér véget a történet.  Ahogy arról már több helyen is beszámolt az országos média, komoly gondok vannak a csapat anyagi háttérével, hiszen több hónapja nem jutottak a játékosok és a szakvezetők sem a fizetésükhöz, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy úgy tűnik fizetésképtelenné vált az egyesület és így az NB III.-as induláshoz sem kaphatja meg a licencet, aminek egyébként pénteken járt le a leadási határideje. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megyei bajnokságba sorolják vissza az egyesületet és nagy a valószínűsége annak, hogy ott is a legalacsonyabb osztályba bizonyíthatnak majd azok a játékosok, akik vállalják az amatőr osztályt. A Soproni VSE utolsó NB II-es mérkőzésén  a Sopron szerzett vezetést, amit Kővári Róbert szerzett – és így ő szerezte az SVSE utolsó NB II-es gólját – majd a második félidőben a ZTE hármat is “berámolt” a helyi kapuba, így kialakítva az 1-3-as vendéggyőzelmet. Az egyébként nem nagyon aktív SVSE honlap a tegnapi mérkőzés után – azonnal az utolsó hírük után, ami a márciusi nőnapi köszöntés volt – egy pár soros bejegyzéssel köszönte meg a szurkolást a drukkereknek, amit a közösségi portáljukon is megtettek.

forrás: svse.hu

forrás: SVSE facebook

 

A szurkolói hozzászólások egyébként helyenként nagyon erősen fogalmaznak és nagyon kritikusak a csapat facebookján, ami azt is mutatja, hogy nehezen dolgozzák fel a szimpatizánsok egy újabb soproni labdarúgócsapat széthullását. ( ITT OLVASHATÓ AMÍG NEM TÖRLIK ŐKET! )

 

SOPRONI VSE–ZTE FC 1–3 (1–0)

Sopron, 650 néző. Vezette: Pillók Ádám (Máyer Gábor, Legeza László)

SOPRON: Molnár M. – Tóth D. (Erdősi, 38.), Koronczai, Sifter, Czingráber – Kővári, Holzmann (Gere, 73.), Hadházi, Harangozó – Kitl K. (Kovács A., 60.), Gyürki. Szakmai igazgató: Bekő Balázs

ZTE: Kovács Z. – Polényi, Forgács A., Devecseri, Lencsés (Fodor Á., a szünetben) – Patvaros (Fujsz, 22.), Nagy T., Hudák M., Babati (Ekker, 55.) – Horváth K., Vernes. Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerző: Kővári (1–0) a 41., Fujsz (1–1) az 58., Horváth K. (1–2) a 70., Vernes (1–3) a 91. percben

MESTERMÉRLEG:

Bekő Balázs: – Érzelemgazdag mérkőzést játszottunk, megható volt a szurkolók szeretete, s értük játszottunk. Remélem, Sopronban nem szűnik meg a labdarúgás, mert a szurkolók nem ezt érdemlik. Csodálatos emberekkel dolgoztam, dolgozhatok, büszke vagyok a játékosokra.

Artner Tamás: – A győzelem ellenére messze elmaradtunk valós tudásunktól. Helyzeteinket kihagytuk, s ez csaknem megbosszulta magát. Le a kalappal a soproni csapat és szurkolói előtt.

 

 

Összefoglaló: svse facebook 


%d blogger ezt szereti: