Sopron.info.hu

Vigyázzunk közösen a játszóterekre!

  2018 aug 04 / #hírek

Inkább hívjuk fel többször a figyelmet a város játszótereinek megóvására, mint egyszer sem, ezért fontos tudni, hogy közös érdekünk azok állapotának és környezetének megóvása. Mindezekre egyébként Sopron mind a 34 játszóterén megtalálható táblák is felhívják a figyelmet, amelyek tájékoztatást és útmutatást adnak a játszóterek rendeltetésszerű, és biztonságos használatáról.

fotó: cyberpress.hu

A játszóterek használatának alapja a kulturált együttélés szabályainak betartása és éppen ezért ezeken szigorúan tilos a dohányzás az alkoholfogyasztás valamint a kis kedvencek bevitele is, amelyekre a a táblákon a piktogramok is felhívják a figyelmet.

A játszótereknek nincs nyitvatartási idejük, de csak jó látási viszonyok között használhatóak biztonsággal a játszóeszközök, ezért sötétedéskor el kell hagyni a játszótér területét. Fontos tudnivaló az is, hogy a játszótéren tartózkodó gyermekek testi épségének védelme a szülők, kísérők feladata, az üzemeltető a helytelen használatból eredő esetleges sérülésekért semmilyen felelősséget nem vállal.

Közös érdekünk tehát, hogy a használati rendben foglaltakat betartsuk, hiszen így tudnak ezek a játszóterek a szülők és gyermekeik számára is felhőtlen időtöltést kínálni.

fotó: cyberpress.hu

 

 

 


%d blogger ezt szereti: