Sopron.info.hu

VOLT 2007 – 1. nap – beszámoló

  2007 júl 05 / #Volt Fesztivál 2007

legfontosabb kellek.jpgMegnyitotta kapuit a 15. Volt fesztivál, és természetesen mi is itt vagyunk, szóval lássuk milyennek is láttam az első napot.

Már reggel amikor felkeltem látszott, hogy eső nélkül idén sem ússzuk meg, sajnos ez már hagyományosnak tekinthető. Fél 4 körül értünk fel a kempingbe, ezúttal négyen. Meglepően gyorsan bejutottunk, aztán gyorsan körülnéztünk. Az eső ekkor még szemerkélt, de nem vészesen. Két dolog rögtön feltűnt: egyrészt nem volt akkora a sártenger, mint tavaly (de még így is az idei Volt slágere lett a színes gumicsizma), másrészt a rossz idő ellenére

tekintélyes mennyiségű ember volt odabenn, és még rengetegen sorakoztak a bejáratnál. (időjárás ügyben jó hír: folyamatos javulás várható, csütörtökön már csak elvétve fordulhat elő eső, és melegszik is majd az idő). Körülnézés után Kispál csendesülős koncertre vettük az irányt, immár kiegészült létszámmal…hiába az ember mindig talál ismerősöket..

Volt 2007 – 1. napA sátor alaposan tele volt, ami nem lepett meg, mert a Kispálra alapból is sokan kíváncsiak, de így esőben még azok is inkább a sátrakba mentek akik egyébként kinn maradtak volna. A koncert jó volt, bár inkább csendesállós mint ülős, mert pár padot leszámítva csak állóhely volt. De ez minket nemigen zavart, inkább élveztük a zenét. Kispál után kinéztünk kicsit András pincébe borozni (a Merlot még mindig jól csúszik ), meg zsíros deszkát enni, sőt hirtelen felindulásból sakkoztunk is egyet, aztán irány vissza a fesztiválra.

A tömeg közben tovább hízott, így kiváncsian várom a hivatalos statisztikákat, de addig is megelőlegezem, hogy idén sem vagyunk kevesen. Folytatva felfedezőutunkat teszteltük a lávaköves Hotdogot… még mindig jó ha éhes az ember, de valahogy a kifli már nem akkora mint régen, így sokkal kevesebb paradicsomot bírtam belegyömöszölni. Evés után ismét koncertek, hallgattunk egy kis Ossiánt és Lordot a Megawatt színpadon. Itt is teltházas sátor fogadott minket, és koncertekben sem kellett csalódni. Ezután a Moby Dick csúszott egy keveset, de legalább az első sorból élvezhettük a koncertet. Így az igazi, amikor a basszus az ember belső szerveit rendezi át  …ennek köszönhetően szert is tettünk némi átmeneti halláskárosodásra. Sebaj reggelre elmúlik.

Miután a többiek már nagyon nyúztak, hogy fáradtak, elindultunk hazafele, csütörtökön újult lendülettel folytatjuk, és ha az időjárás is kegyes lesz hozzánk, akkor kipróbáljuk a koncerten kívüli programokat is.

phoenix