Sopron.info.hu

VR the Spot – Virtuális valóság stúdió Sopronban

  2018 nov 06 / #Cikkmix

Íjászkodni, repülni a város felett, bejárni New York utcáit vagy akár zombik elől menekülni ugyanabban az teremben? Igen, 2018-ban már ez is lehetséges! Az ősszel nyitott meg a Magyarországon is egyedülálló szolgáltatást nyújtó VR the Spot virtuális stúdió Sopronban. Megnéztük!

Szakadó esőről lépünk be a soproni Körházban található VR the Spot névre keresztelt virtuális valóság stúdióba. Pár perc múlva már közösen menekültünk zombik elől kies, sivatagos vidékeken, majd egy kicsit később már egy dzsungelben kellett az életünkért küzdenünk és bizony … no de ne is merüljünk bele a részletekbe, hiszen elmesélve nem ugyanaz, mint “átélve”.  A lényeg talán annyi, hogy  bárhova eljuthatunk, bármivé válhatunk percek alatt, hála a virtuális valóságnak, amely minden bizonnyal felülmúlja mindenki várakozását.

“Ezt nem lehet szavakba önteni, ezt át kell élni!”   Ez lett a szlogenünk, amit tulajdonképpen a vendégeinknek köszönhetünk.  – mondja nekünk Nagy Benedek a stúdió megálmodója., majd hozzáteszi: Általában az első pár perc után mindenki ugyanezt a mondatot harsogja itt, aminek nagyon örülünk, hiszen  a játékosok visszaigazolása a leghitelesebb. No persze a mai világban már szinte mindenki hallott erről a technológiáról vagy látott videókat róla, de azért itt a valóságban kipróbálni  egy teljesen új élmény és persze dimenzió, amit valóban át kell élni.  

A VR the Spot stúdiójában több mint 100 alkalmazás között választhatnak a látogatók, amit Magyarországon egy egyedülálló rendszer biztosít a stúdiónak, ahol akár  “single player”, akár “multiplayer” módban is lehetőség van játszani.  Ez utóbbi egyébként igazán jópofa dolog, amiről személyesen is meggyőződhettünk,  hiszen ottjártunkkor a 4 egységből 3 egységen egy közös paintball verseny folyt. A résztvevők először egymás ellen melegítettek, majd egyesítették erejüket és egy csapatként harcoltak az ellenségek ellen. Mindezt kívülről is nagy élmény volt végigkövetni, amit a minden egységhez tartozó kijelzőn tehettünk meg, amit akár állva vagy akár a kényelmes kanapékról is követhetünk, persze akkor, ha éppen nem vagyunk játékban és a társainkat se zavarja. Ez így egyébként egy remek lehetőség lehet a közösség- vagy csapatépítő programok helyszínének is, hiszen remek kikapcsolódás és persze akár a főnököt is legyőzhetjük végre.

A fiataloktól kezdve az idősebb korosztályig mindenki megtalálja azt az alkalmazást, ami leköti, akár órákra is. – folytatja Benedek, aki nem is titkolja az örömét, hiszen mint mondja:  Sok mindenre számítottam, de az ennyire pozitív visszajelzések még engem is megleptek. Már most kialakult egy törzsgárda, akik akár egyedül is eljönnek és játszanak a már kedvenccé vált játékaikkal vagy épp a hónap játékával (mert ugye minden hónapban versenybe lehet szállni a 4 órányi játékidőért egy adott játékkal). Persze elsősorban a játékok a népszerűek,  de rengeteg művészi, tudományos lehetőség van a VR technológiában. – emelte ki a stúdió vezetője.

Összegezve a tapasztaltakat, bár eleinte mi is úgy voltunk a dologgal, hogy ez még nagyon a jövő a számunkra és talán még nincs is kiforrva, azonban a személyes élmények alapján bátran mondjuk, ezt nem szabad kihagyni, hiszen a valóságos világból egy másik valóságos dimenzióba ugorhatunk, ahol aztán olyan élményekkel töltődhetünk fel, amit nagy valószínűséggel még napok múlva is mesélünk a barátainknak. Szóval ha valakit érdekel a legújabb VR technológia a játékok tekintetében, az semmiképen ne hagyja ki a soproni stúdiót.

 

Árak és időpontfoglalás : www.vrthespot.net

Facebook: www.facebook.com/vrthespot

Instagram: www.instagram.com/vrthespot


%d blogger ezt szereti: