Sopron.info.hu

Will Smith: Legenda vagyok!

  2008 febr 08 / #mozimánia

Will Smith: Legenda vagyok!A Legenda vagyok (I Am Legend) egy 2007-es amerikai posztapokaliptikus sci-fi horrorfilm Francis Lawrence rendezésében és Will Smith főszereplésével. A produkció Richard Matheson 1954-es regényének, az I Am Legendnek a harmadik mozgóképes adaptációja az 1964-es The Last Man on Earth-t és az 1971-ben készült  

“Az omega ember”-t követően. Smith Robert Neville-t játssza, aki valószínűleg az utolsó túlélője egy ember általi vírusnak. Igyekszik megalkotni az ellenszert, ám a vírus éjjel aktív mutáns túlélői vadásznak rá.

A Warner Bros. Picturesnél 1994-ben kezdett körvonalazódni a Legenda vagyok, több színész és rendező neve is felmerült a projekttel kapcsolatban, azonban hosszú ideig nem lépett munkafázisba az aggályos költségvetés miatt. V

égül 2006-ban kezdődtek meg a munkálatok New York Cityben, többnyire eredeti külső helyszíni forgatással, köztük egy 5 millió dollárt felemésztő jelenettel a Brooklyn hídon, ami akkor a legdrágább jelenetnek számított, amit valaha a városban felvettek.

A Warner Bros. kapcsolt termékként forgalomba bocsátott képregényt és egy online multiplayer játékot is a Second Life-on a marketingkampány keretében. A Legenda vagyok bemutatója 2007. december 14-ére esett az Egyesült Államokban; a vegyes kritikák ellenére a film a legnagyobb decemberi nyitóhétvégét érte el. A magyar premier a rákövetkező év első hetében volt.

Egy az ember által kifejlesztett, „KV” névre keresztelt vírus 2009-ben kiirtja New York City lakosságát, s az egyetlen emberi túlélő a városban, s feltehetőleg az egész világon Robert Neville virológus marad. Neville egyedül él kutyája társaságában három éven át, s közben próbál kapcsolatot teremteni más lehetséges túlélőkkel. Mindeközben a járvány áldozatai, éjjeli mutánsok figyelik őt.

Maga Neville is részese volt az emberiség hanyatlását kiváltó oknak: részt vett a kormány által pénzelt kutatásokban, melyek segítették a vírus elterjedését, s most azon dolgozik, hogy helyretegye hibáját az ellenszer megtalálásával. Ő maga immúnis a járványra, mind a cseppfertőzéssel, mind a levegő útján terjedő változatra. Azonban egyes fertőzöttek a napfényt nem álló, vérre szomjas mutánssá fejlődtek. Neville-nek nem csak e lények tombolását kell kibírnia minden éjjel, de a magány által fenyegetett józan eszét is meg kell tartania, ha folytatni akarja a kutatómunkát.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Legenda_vagyok

Összeállította: Demuth
Aktuális soproni moziműsor