Sopron.info.hu

2009 várható sikerfilmjei

  2009 jan 04 / #mozimánia

Sci-fi filmek 2009-ben:

Terminátor 4: Terminator: Salvation: Eljutott a történet oda, hogy a jövőben fog játszódni. Volt már néhány pletyka is a filmmel kapcsolatban és valószínű lesz is még pár. Christian Bale alakítja John Connort, Sam Worthington lesz Marcus és Moon Bloodgood pedig a jó csaj szerepében, ő egy kemény pilóta lesz.

Transformers 2: Revenge of the Fallen: Folytatódik a robotok története, az Álcák élére Megatron helyett Üstökös kerül, de a pletykák szerint az Álcák egykori vezére visszatér (és tankká tud majd átalakulni). A film költségvetése a film közben duplázódott meg, így közel 300 millióból hozzák tető alá a TF2-őt. Sokkal több robot lesz majd benne látható.

Avatar: James Cameron a Titanic után újra nagy szabású produkciót rendezhet. Előzetes ebben az évben már nem lesz, néhány jelenet már kész van ugyan, de ebből egy rendes előzetest nem tudnak összevágni, majd a Monsters vs. Aliens mese (animációs film) előtt adják le jövőre. A film egy bolygón játszódik, melynek neve Pandora, megérkeznek a telepesek, kutatók, bányászok, őket követi a katonaság. Az Avatár egy olyan lény lesz, amelyben egy földönkívüli testben lesz egy emberi tudat.

Star Trek: J.J. Abrams rendezésében készül a következő Star Trek kaland, ami előzményfilm lesz, vagyis azt mutatja be, hogyan állt össze a csapat.

Westworld: a Feltámad a vadnyugat remake-je, az eredetit a nemrégiben elhunyt Michael Crichton rendezte. Az eredeti tartalma: A jövő szenzációs nyaralási lehetősége, hogy az általunk kiválasztott korban tölthetünk el néhány kellemes napot. Delosban a Vadnyugat, a római birodalom és a lovagkor hiteles környezete között válogathatnak az idelátogatók. Megfelelő jelmezbe öltöztetett, androidok fogadják a vendégeket, akik aztán igényeik és hajlamaik szerint lőhetik le őket, szeretkezhetnek vagy akár párbajozhatnak velük. A gépembereket szakemberek tartják karban. Meglepődve tapasztalják, hogy egyre több a meghibásodás, az androidok önálló életre kelnek.

Mesék, animációk 2009-ben

Jégkorszak 3: Sid, Manny és Diego visszatér, velük együtt a motkány is.

The Christmas Carol: Robert Zemeckis a Polar Expressz-hez hasonló technikával készíti el következő művét, látványos lesz az egyszer biztos. Zemeckis Charles Dickens novellájából rendezi a mesét, a Karácsonyi énekből már több film is készült. Jim Carrey egyszerre négy figurának is kölcsönzi a hangját: Ebenezer Scrooge-t és a Karácsony jelenének, múltjának és jövőjének a szellemét szólaltatja meg. Michael J. Fox szintén hallható lesz, bár hozzánk úgyis szinkronosan érkezik.

Monsters vs. Aliens: A kormány egy titkos bázison lévő szörnyeket vet be a földönkívüli invázió ellen.

The Fantastic Mr. Fox: Wes Anderson rendezésében készülő stop-motion alkotás, Bill Murray és George Clooney hangjával. Az mese Roald Dahl (nevéhez fűződik a Halott mennyasszony is) gyerekmeséjén alapszik.A történetben 3 farmer Mr Fox és családját szeretné eltenni láb alól, de nem hiába nevezik a kis vöröst ravaszdinak.

G-Force: Jerry Bruckheimer produceri felügyelete alatt készül, a fő hangok pedig Nicolas Cage, Penelope Cruz és Steve Buscemi lesz. Hoyt Yeatman a rendező, aki eleddig speciális effektekkel foglalkozott. A sztoriban a kormány hiperintelligens állatkommandóval küzd egy világuralmat átvenni szándékozó milliomos ellen.

Arthur és a Villangók 2: Luc Bessonnak az Arthur és a Villangók volt a 10. rendezése, anno azt mondta itt megáll és nem rendez soha többé. A mese után azt mondta, hogy ő trilógiát képzelt el, tehát belefér ha ezt is megrendezi.

Romantikus és vígjáték:

The Proposal: Margaret Tate-nek (Sandra Bullock) lejár a vízuma, ezért hogy ne kelljen elhagynia az Államokat kitalálja, hogy hozzámegy hamarosan Andrew Paxtonhoz (Ryan Reyndolds).

Bride Wars: Két barátnő (Anne Hatheway és Kate Hudson) házassága pont egy napon lesz, egyikük sem hajlandó áttenni egy másik napra a ceremóniát. Megkezdődik a csata a helyszínekért és egymás elől happolják el vendégeket.

He’s Just Not That Into You: Jennifer Connelly, Drew Barrymore, Jennifer Aniston, Ben Affleck, Scarlett Johansson főszereplésével készített romantikus vígjáték. Greg Behrendt és Liz Tuccillo regénye alapján.

Last Chance Harvey: Harvey Shine (Dustin Hoffman) lánya esküvöjére megy Londonba, ahol maga is megismerkedik egy nővel (Emma Thompson).

Old Dogs: A Robin Williams által alakított figura egy hatéves ikerpár apja, két hétig neki kéne vigyáznia a gyerkőcökre, ő pedig segítségül hívja haverját (John Travolta). A kicsiket el is viszik egy nyári táborba (aminek a vezetője Matt Dillon).

I Love You Philip Morris: Igaz történet alapján: Steve Russel (Jim Carrey) börtönbe kerül, ahol szerelmes lesz cellatársában Philip Morrisba. Mikor Morris hamarabb szabadul Russel megszökik a börtönből, hogy újra láthassa őt.

Funny People: Judd Apatow producer új vígjátéka Adam Sandler főszereplésével. A film a stand-up comedy világáb kalauzolja majd el a nézőt, lesz benne jó pár híres egyén a műfajból állítólag. A történet középpontjában Sandler áll, aki stand up komikus, ám egy nap megtudja, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, majd találkozik egy nővel, aki minden erejével azon van, hogy befusson a “szakmában”. Sanderlen megtetszik, felveszi aszisztensként. Sandler mellett ott lesz még Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana és Jonah Hill is.

Akció és thriller:

The International: Clive Owen Interpol ügynököt, Naomi Watts pedig ügyvédet alakít. A világ legnagyobb bankját szeretnék a bíróság elé állítani, mivel az fegyverekkel üzletel, pénzt most és egyéb illegális tevékenységekhez is köze van.

Duplicity: Clive Owen kétszer támad jövőre, itt Julia Roberts lesz a partnere. Owen egy volt MI6 ügynököt, Roberts pedig egy volt CIA kémet alakít. Szövetkeznek annak érdekében, hogy rivális gyógyszercégektől minél nagyobb összeget szerezzenek, ami azért is megy nehezen, mivel a két ex-ügynök egymásban sem bízik.

Street Fighter: Legend of Chun-Li: Bizonyára sokan emlékeznek még a Jean-Claude Van Damme főszereplésével készült filmre. Nos ebben a belga akciósztár nem fog feltűnni, a történet pedig a számítógépes játékban is megismert Chun Li körül forog majd, akit Kristin Kreuk (Smallville) alakít.

Knowing: 1958-ban egy csoport általános iskolás minden tagja elhelyezi saját rajzát egy időkapszulában, amit 50 évvel később kiásnak. Nicolas Cage felfedezi, hogy az egyik papíron csak számok vannak, amelyet megfejt és arra jön rá, hogy ezen számok különféle eseményeket mutatnak, akad köztük olyan is, ami már megtörtént és olyan is amely még csak később fog bekövetkezni.

Angyalok és Démonok (Angels & Demons): A Da Vinci-kód előzménye Dan Brown sikerkönyve alapján. Főszerepben ismét Tom Hanks, oldalán Naomi Watts. Hanks it az Illuminati után nyomoz.

Public Enemies: Michael Mann dirigálja az alkotást, Johnny Depp gengsztert alakít, Christian Bale pedig FBI ügynököt.
Inglorious Basterds: Quentin Tarantino filmje, főszerepben Brad Pitt, aki válogatott náciölő sereget szervez, a másik szálon pedig egy francia lány, miután családját lemészárolják a németek Párizsba szökik és mozit nyit. A két szál itt fogja majd keresztezni egymást állítólag.

Filmdroid.hu