Sopron.info.hu

2011-ben KUPA GYŐZTES az MKB-EUROLEASING SOPRON!!!

  2011 márc 21 / #sport

Meggyőző játékkal hódítottuk el a Női Magyar Kupát a körmendi fináléban a nagy rivális Pécs 2010 ellen!

Csapatunk 18 óra után indult vissza városunkban, ahol negyed-fél 8 tájékán a Soproni Megyeházán, dr. Fodor Tamás Polgármester Úr fogadja Magyar Kupa győztes csapatunkat! Szurkolóinknak ott lesz lehetőségük találkozni aranyos lányainkkal.

MKB-EUROLEASING SOPRON – Pécs 2010 73-67 (19-15, 16-14, 21-17, 17-21)

MKB-EUROLEASING SOPRON – Pécs 2010 73-67 (19-15, 16-14, 21-17, 17-21)

Körmend, 1000 néző

MKB-EUROLEASING SOPRON: Honti 9, Coleman 6, Holt 19/3, Krivacevic 18, Tamane 12 Cs.: Horti 4, Németh -, Fűrész D. 3/3, Varga Zs. 2

Pécs 2010: Iványi , Fegyverneky 19/6, Quigley 15/3, Nagy-Bujdosó 9/3, Griffin 12 Cs.: Krnjic 6, Sarok -, Raksányi -, Horváth L. -, Keller –

A bronzmérkőzésen túlóráztak a felek, így szűk fél óra jutott a bemelegítésre, melyre mindkét csapat a szép számban megjelent szurkolóik tapsvihara mellett futott ki a parkettre. Az egyik palánk alatti területet a pécsi, a túloldalit a soproni fanatikusok foglalták el, akik nagy hanggal bíztatták a lányokat.

Óriási hangorkán mellett, két palánk alatti góllal indítottak a felek. Előbb Tina, majd Nagy-Bujdosó Nóra volt eredményes közelről. Precíz védekezéssel, pontos kosarakkal folytattuk, és Amber dobásával 4 ponttal megugrottunk (2. perc 6-2). Nagy iramot diktált a két együttes. A 4. percben a hetek óta fantasztikus dobóformát mutató Alexandria Quigley is megszerezte első pontjait, de Zane válaszolt a túloldalon (4. perc 10-6). Cserélt a Pécs, Griffin helyén Krnjic érkezett. A 6. percben Sarok Nikolett mellett visszajött Griffinn álunk pedig a derék-fájdalmakkal kosarazó Honti Kata kapott pihenőt. Csapat-kapitányunkat Németh Betty váltotta. Továbbra is jól működött a védekezésünk, és támadásban is hatékonyak voltunk. Tina 2+1-es akciója, majd Amber palánkos kosara után Zeljko Dokic kért időt. 9 ponttal vezettünk (6. perc 15-6)! Tombolt a soproni tábor, melyet kissé meglepetten figyelt a pécsi szektor. Messze volt azonban még a vége! Jött is a keményebb védekezés a pécsiek részéről, akik a negyed utolsó két percében Fegyverneky vezérletével faragtak is hátrányukból (19-15).

Sajnos két büntetőt is elpuskáztunk a második negyed első percében, de a következő támadásban Dodi már betalált a palánk alól. Marissa varázsolt egyet, és még akár faultot is fújhattak volna a pécsi védőre. Ami ezen az oldalon elmaradt, az a másikon már nem. Dodi összeszedte a harmadik személyi hibáját (12. perc 23-15). A 13. precben Marissa dobta át védőjét, és már zúghatott is a lelátóról a “Tíz! Tíz! Tíz!” Bizony, 10 ponttal vezettünk (25-15)! A 14. perc végén Marissa kapott egyet a lábfejére. Marissát fájdalmas arccal kísérték a kispadig, ahol azonnal orvosi kezelésben részesítették, de félő volt, hogy már nem tudja folytatni. A helyére beálló Dia egy remekbe szabott triplával köszönt be. Honti Kata két büntetőjével 12 pontra nőtt az előnyünk (15. perc 30-18)! Marissa távollétében Quigley jobban élt már a pályán. Gondjainkat növelte, hogy Dodi után Tina is begyűjtötte a harmadik személyi hibáját. Alacsony szerkezetre kellett átállnunk a pécsi zóna ellen. Ezekben a percekben meg kellett küzdenünk a kisebb téves játékvezetői ítéletekkel is, melyek inkább minket sújtottak. Ennek ellenére sikerült visszavernünk az erősödő pécsi rohamokat. Pedig a büntetőkkel kifejezetten meggyűlt a bajunk (35-27). Másfél perccel a szünet előtt alaposan elnéztünk egy bedobást, így 8 helyett, csupán 6 pont előnnyel várhattuk a második játékrészt (35-29).

Marissa nélkül nagyon nehéz második félidő elé néztünk. Az első dobások mindkét oldalon kimaradtak, majd Tina egy duplával, Fegyverneky egy triplával vetette észre magát. Kemény párharcokat követhettünk a lüktető, élvezetes mérkőzésen. Támadásban ezúttal kiperdültek a dobásaink, de hibázott a Pécs is, így tartottuk a pár pontos előnyünket (24. perc 39-34). A lepattanókat továbbra is szépen szedtük, és a visszarendeződésünkkel sem voltak gondok. Nemcsak a pályán, a lelátón is kiegyenlített és sportszerű csata zajlott (27. perc 48-40). A 27. percben Fegyverneky Zsófia fogott rosszul talajt, és kért cserét. Ismét zónára váltott ellenfelünk, de átjátszottuk, és visszaküzdöttük a 10 pontos előnyt. ki más, mint Iványi Dalma csökkentette a távolságot egy triplával (28. perc 50-43). Rendesen izzott a körmendi katlan, ekkor már az ajtókat is ki kellett tárni, hogy friss levegőhöz jusson a csarnok népe. A negyed hajrájában Krnjic húzta át magát Dodin, de végül utóbbi szabálytalankodását fújták le. Ez már a negyedik volt centerünknél. A tegnap ügyesen mozgó Varga Zsófit állítottuk csatasorba (56-46).

Tina továbbra is ellenállhatatlanul kosárlabdázott. Középtávoli találatával ismét az első félidőben már egyszer elért 12 ponttal vezettünk. Sőt, Kata ezt megtoldotta még kettővel (32. perc 60-46)! Letámadással igyekezte zavarni a labdafelhozatalt ellenfelünk, de mindez nem okozott gondot. A dobások ugyanakkor célt tévesztettek, így az akcióit eredményesen befejező Pécs pillanatok alatt 8 pontra felzárkózott (33. perc 60-52). Közelebb nem értek, sőt Amber révén a 34. percben 12-re ugrottunk vissza. Zeljko Dokic időt kért (35. perc 64-52). Láthatóan agresszívebb védekezést kért tanítványaitól a pécsi vezetőedző, miközben a pécsi szurkolók egy csoportjával akadtak gondok, akik nehezen viselték, hogy hátrányban vannak kedvenceik. Az idő fogyott, de még mindig messze volt a mérkőzés vége. Fegyverneky egymaga vitte a hátán csapatát, és ezt pontokkal is bizonyította. Amikor kellett Iványi keze is újra megvillant, és a két pécsi triplával máris látótávolságba került a Pécs. Székely Norbert kért ezúttal időt (37. perc 66-60). Utolsó erőtartalékait mozgósította mindkét gárda. A 37. percben visszajátszást követtünk el, igaz Zanet két kézzel tették át a másik térfélre. A 38. percben Kata lendített át minket a holtponton. Betörését követően 68-60-ra alakult az állás! Bő két perc volt hátra, időt kért ellenfelünk. Miután kivédekeztük a támadást, szépen járattuk a labdát, mellyel fontos másodpercek teltek el. Griffin egy 2+1-el tartotta életben a pécsi reményeket (68-63). 50 másodperccel a vége előtt két büntetőt kapott a Pécs, úgy, hogy fel sem kellett hozniuk a labdát. Időt kértünk. Quigley nem hibázott, már csak 3 pontra voltak tőlünk a fehér mezesek. Nem engedtük azonban már ki a kezünkből a győzelmet! 2011-ben Kupa győztes az MKB-EUROLEASING SOPRON!!!

wb-sopron.com